andere manieren van genezen

naar eerste pagina

zelf je tandpasta maken

zelf je wasmiddel maken
zelfgenezend vermogen

We maken het allemaal mee bewust of onbewust het zelfgenezend vermogen is de allermooiste manier van genezen en in balans komen. Een wondje dat vanzelf geneest, ons lichaam is steeds actief bezig om zichzelf in balans te brengen en beter te maken. Daarop mogen vertrouwen is bijna zeldzaam geworden. En dan is er nog veel waar we geen weet van hebben, hoe we met positieve energie gedachtes, met elkaar omgaan ons leven en gezondheid beïnvloeden. De invloed van stress, spanningen is voor iedereen voelbaar, maar hoe we dat zichtbaar en aantoonbaar kunnen maken, is nog bijna een onontgonnen gebied, waar we net aan beginnen zijn om er woorden aan te geven en over te praten. Hoe ziektes ontstaan, hoe we als we dat begrijpen ook beter weten wat we nodig hebben om te genezen is nog bijna geen onderwerp in de medische wereld, die alleen maar gericht is op bestrijden van ziektes. Net als in de landbouw er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt is ook het woord strijd geen goed woord als je wil genezen en leven vanuit liefde. De biologische landbouw laat zien dat we ook dringend behoefte hebben om planten te laten groeien en dieren te laten leven zonder chemische middelen, zo wil ons lichaam ook biologisch genezen. En zoals we behoefte hebben aan gezonde, schone lucht, zo is adem, zuurstof heel belangrijk om bijvoorbeeld door te mediteren en diep te ontspannen, uit te ademen, je lichaam weer te laten herstellen van fysieke, emotionele en geestelijke disbalans. Zonder medicijnen mogen genezen wordt door commerciële belangen van de farmaceutische industrie heel erg tegengehouden, geen middel wordt daarin geschuwd.

We vliegen naar de dokter, het ziekenhuis, halen prikken alsof het niets is. We laten ons lichaam door anderen bepalen, waardoor we onszelf, het contact met de natuur en het natuurlijke bijna zijn kwijtgeraakt. Ziekte als genezing zien hebben Marthe en ik ook weer intens mogen meemaken na haar val 3 december 2020, waarbij ze tijdens het klussen van een trap viel, eigenlijk sprong, omdat ze haar evenwicht verloor en twee voeten heeft gebroken. We hebben het verhaal gedeeld op Facebook hoe we zonder arts, ziekenhuis, medicijnen, röntgenfoto’s en gips zelf door rust haar voeten hebben kunnen genezen. Toen Leonoor Marthes voeten is gaan vasthouden was de eerste ondraaglijke pijn al na 2 uur weg! Na 2 weken kon Marthe weer voorzichtig gearmd een beetje lopen en al snel kon ze weer fietsen en lopen ging ook steeds beter. Er is ook veel emotionele pijn losgekomen over hoe ze na de inentingen van de DKTP prik, bijna is overleden en in het ziekenhuis is gekomen als kind van 6 jaar. Dat is traumatisch geweest, heeft voor haar gevoel voor een breuk gezorgd met haar ouders, die zelfs nu nog niet willen praten en al jaren geen contact willen, niet willen weten dat het bijna overlijden gevolgen zijn van inentingen en niet acute reuma zoals dat indertijd werd gezegd. Marthe verwijt haar ouders niets, maar zou wel willen dat haar verhaal ook gehoord mag worden. Dat is steeds gaande er mag geen kritiek of zorg geuit worden over vaccinaties, medicijnen.

Op een natuurlijke manier genezen is een diepe wens van ons en veel mensen zijn daar aan toe en naar op zoek. De gruwelijke gevolgen van vaccinaties, medicijnen en operaties komen steeds meer naar buiten. De moeder van Leonoor die 18 mei 2019 is overleden nadat ze een diepe lijdensweg heeft doorgemaakt, 30 jaar min of meer gedwongen werd om uiteindelijk 100 pillen per week te slikken. Ze heeft ons gevraagd om wereldkundig te maken wat haar en velen met haar is en wordt aangedaan door de farmaceutische industrie. Ervaringen delen via internet is een heel fijne manier om je natuurlijke weg van genezing te vinden, nieuwe ideeën op te doen en kennis die latent aanwezig is helder te maken en herkenning of geruststelling te vinden door ervaringen van anderen.

Marthe maakt zelf hennepzalf van een plant met hoog cbd gehalte, die in onze tuin is geweekt. De gedroogde bloemtoppen verkruimelen en een maand laten weken in biologische sesamolie, plantenresten eruit en je hebt je eigen hennepolie. Door sheabutter, moringaolie, zuiveringszout toe te voegen heb je zalf voor je huid en wondjes goed genezen. We horen van iemand die dennenhoning verkoopt op een markt dat wonden van paarden heel goed genezen en wonden bij mensen ook mooi genezen. Het helpt allemaal om ons lichaam de kans te geven zichzelf te genezen.

Een bijzonder product is dennenhoning voor wonden, en honing binnen een straal van 5 km kun je hooikoorts mee genezen. Honing is eigenlijk beter voor de huid, voor uitwendig gebruik. Leonoor heeft een bijensteek met azijn en daarna dennenhoning in een dag genezen!! Na een week kwam de zwelling weer terug, er bleek nog een stukje angel te zitten die haar duim er zelf uit had gewerkt. Zij heeft dat laatste stukje angel eruit kunnen halen, azijn en daarna dennenhoning op de zwelling gedaan. 's Avonds was alles genezen. De tips van azijn en dennenhoning wist Leonoor al wel, maar als je het concreet van anderen leest is dat erg fijn om zo op een natuurlijke manier jezelf kunnen genezen. Dan is een bijensteek bijna leuk om een keer mee te (mogen) maken, zeker als je weet hoe de genezing zal gaan.vitaliser
Voor het water in huis hebben we sinds 2013 een vitaliser. Met trillingen wordt het water bij binnenkomst weer in de oorspronkelijke staat gebracht. Het is de enige vitaliser die we vonden, die je kunt instellen op lagere en hogere trillingen. In de loop der jaren zijn we naar steeds hogere trillingen gegaan en nu staat de vitaliser op de hoogste stand. Het water is zacht, helder en smaakt als water uit een bron. We zijn er heel blij mee en willen geen ander water meer drinken en gebruiken. Toen we een tijdje gasten hadden, zei iemand dat ze ons water opvallend lekker vond. We hebben haar de vitaliser laten zien in de kast onder de trap, waar het water ons huis binnenkomt. Planten die we water geven in de tuin doen het erg goed. We hebben de vitaliser gekocht bij Acqua Universo.
foto, vitaliser
vitaliser

colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver, is een prachtig natuurlijk antibioticum, helpt bij oorontsteking, blaasontsteking, verkoudheid, oogontsteking, longontsteking, het voorkomen van veel virale en bacteriële ziekten, parasieten, schimmels, beschermt het immuunsysteem. Antibioticum is onnatuurlijk en lichaamsvreemd, waardoor je weerstand verzwakt en immuunsysteem wordt aangetast.

Loek Stroeken, chemicus is na een verkeersongeluk zijn leven een andere wending is gaan geven en een heel goede colloïdaal zilver naar Nederland gaan brengen. Zijn verhaal is te lezen op zijn website,
www.crystal-colloidaal.nl, waar je het colloïdaal zilver, goud, platina en meer ook kunt bestellen. Wij zijn bij een lezing van Loek geweest.

Wij gebruiken ook colloïdaal zilver, altijd fijn om in huis te hebben. Het smaakt neutraal en je merkt er eigenlijk niets van. Als het niet werkt, kun je meer druppels nemen, zoveel als je wilt, een tijdje in je mond houden en doorslikken. Er is veel colloïdaal zilver in de omloop, maar veel is niet goed en werkt niet, dit is hele goede. Ook bij dieren heel mooie genezingen.
foto, colloïdaal zilver
colloïdaal zilver
van
Crystal

baking soda

Baking soda is ook bekend als zuiveringszout of natriumbicarbonaat. Baking soda is een heel gezond en goedkoop product! Wij gebruiken het voor schoonmaken, afwas, wassen van kleding, tanden poetsen, de huid, maar je het is voor veel meer te gebruiken:gezondheid
- maagzuurremmend middel, theelepel zuiveringszout gemengd met een half glas water.
- verwerken in zelfgemaakte tandpasta van bijvoorbeeld kokosolie.
- verlicht jeuk, uitslag en irritatie van insectenbeten, bijensteken, kwallenbeten, onttrekt gif.
- twee eetlepels in het badwater van de baby om luieruitslag te helpen verlichten.
- verfris je mond door met een halve theelepel zuiveringszout gemengd met water te gorgelen.
- verlicht de pijn van aften door het als een mondspoelmiddel te gebruiken.
- gebruik om verbranding door zon of wind te verlichten.


voeding
- was er groente en fruit mee, neemt alle chemische vervuiling weg, goed naspoelen.
- week gedroogde bonen in een zuiveringszoutoplossing om ze makkelijk verteerbaar te maken.
- aan diksap toevoegen, vruchtensiroop met water en zuiveringszout of appelazijn.
- verlaag het zuurgehalte van tomaten(puree) met een snufje zuiveringszout.


foto, pak 'baking soda', zuiveringszout, natriumbicarbonaat
pak 'baking soda'
Je kunt baking soda van Arm & Hammer kopen bij Albert Heijn, andere supermarkten zoals PLUS, Aziatische toko's en buitenlandse winkels, 454 gram voor € 1,69

of via internet, bijvoorbeeld bij www.unlimitedhealth.nl, 3 x 454 gram € 5,50


schoonmaken
- snijbloemen langer vers houden door een theelepel zuiveringszout of azijn toe te voegen aan het water in de vaas.
- zet een open bakje met zuiveringszout in de koelkast om geurtjes te absorberen.
- strooi het in je sloffen, laarzen, schoenen en sokken om vieze geuren te verwijderen.
- verander zuiveringszout in modeleerklei door het te combineren met 1 ¼ kop water en 1 kop maizena.
- behandel de voorruit ermee om regen af te stoten.
- verbeter de geur van theedoeken door ze in zuiveringszout en water te laten weken.
- herstel verharde kwasten door ze te koken in een oplossing van 2 liter water, ¼ kop azijn en 1 kop zuiveringszout.
- Doe een kop in het water van de wc en laat het een uur staan, spoel dan door.
- gebruik het om wasbakken, douches, plastic en porselein mee schoon te schrobben.
- spuit het op muren, spiegels en werkbladen.
- voeg een volle lepel toe aan het afwaswater om de afwas makkelijker schoon te maken. - verwijder vet van potten en pannen.
- reinig kleden en gestoffeerde meubelen door er zuiveringszout over te strooien en het zacht in te borstelen. Laat het een uur of een nacht zitten en zuig het dan op.
- versterk de werking van je wasmiddel door een handvol zuiveringszout over de was te strooien.
- maak je schoenen, vuilnisbak, koelkast, vloeren ermee schoon.
- gebruik het om luiers mee te wassen.
- week borstels en kammen in een zuiveringszout oplossing.
- muffe geurtjes in koelboxen en thermoflessen verwijderen.
- koffiezetapparaat een keer doorlopen met een zuiveringszoutoplossing, daarna doorspoelen met water.
- aangebrand eten van een pan 10 minuten laten weken in een zuiveringszoutoplossing voor dat je het afwast.
- etiketten losweken door een glazen pot een uur in water en zuiveringszout te leggen (eventueel azijn erbij).
- houd de afvoeren schoon door er elke week vier eetlepels zuiveringszout in te doen. Spoel ze door met heet water.
- maak douchegordijnen schoon door ze in zuiveringszout en water te weken.
- meng vier eetlepels zuiveringszout in een liter warm water en gebruik het om het binnenste deel van een oven mee schoon te maken.

The truth about cancer

Wij hebben de 9-delige (1,5 uur per deel) documentaire The Truth About Cancer: A Global Quest in oktober 2015 gezien. Het is de moeite waard, indrukwekkend hoe Ty Bollinger samen met zijn team mensen heeft geïnterviewd en zo ervaringen van 131 artsen, wetenschappers en mensen die kanker hebben overleefd uit 27 landen, informatie, levenskracht en wijsheid met deze documentaires naar buiten heeft gebracht. Artsen worden bedreigd en zelfs vermoord als ze de waarheid over genezing, geneesmiddelen, de farmaceutische industrie durven zeggen.

Als je je naam en e-mail adres invult op de website go.thetruthaboutcancer.com, kun je de eerste twee delen van de documentaire bekijken.

Op de website
www.chrisbeatcancer.com staat het verhaal van Chris die in 2003 op 26-jarige leeftijd zijn darmkanker genas met rauwe voeding.

hennep
Hennep is een geneeskrachtige plant die wereldwijd heel veel mensen genezing brengt. Ook het gebruik van hennep voor kleding, huizenbouw, wordt steeds gebruikelijker en neemt enorm toe. Een mooie ontwikkeling is het zelf kweken van hennepplanten en daar medicinale hennepolie van maken. Het probleem was dat mensen gingen roken, door de verhitting van de stof THC high werden en zo de hennepplant in een kwaad daglicht is komen te staan. Wij maken alleen koude extractie, onverhit en gebruiken vooral planten met een hoog CBD gehalte. CBD maakt niet high, waardoor het ook voor kinderen goed werkt. Door de olie niet te verhitten blijft de plant zijn natuurlijke stoffen behouden, net als bij rauwe voeding, wortels vinden wij gekookt niet lekker, maar rauw en dan vooral in de sap erg lekker. Bladeren van hennep, hennepzaden (gepeld) kun je in de sap in de blender doen. De zaden kun je gepeld ook eten of in de salade doen.

Mooie verhalen van mensen die zichzelf met medicinale hennepolie hebben genezen van allerlei ziektes en kanker, zijn te lezen op
www.stichtingmediwiet.nl.

link naar de folder
medicinale hennepolie zelf maken.


stevia

Stevia is een bijzondere en gezonde plant die zelfs kankerwerend is. Het is heel zoet en kan verwerkt worden in sappen, zoete of hartige gerechten, bijvoorbeeld tomaten met steviapoeder en Himalayazout, maakt tomaten lekker zoet. Er is ook vloeibare stevia verkrijgbaar, in pipetflesjes. Het kweken en verkopen wordt helaas tegengewerkt vanwege commerciële belangen. Het wordt ook als witte poeder verkocht, wit gemaakt om het op witte suiker te laten lijken en we niet meer weten dat het een groen plantje is, de zoveelste misleiding om ons weg halen van de natuur en wat natuurlijk is. We hebben zelf planten in de tuin gehad, maar kopen nu gedroogde bladeren en malen die in de droogblender tot poeder.
foto van stevia 22 juli 2016

https://www.natuurproduct.com

https://www.herbalao.nlartemisia annua


foto, artemisia annua of zomeralsem of zoete alsem genoemd

Artemisia annua of zomeralsem of zoete alsem genoemd, een plant die in Azië vaak aan salades wordt toegevoegd, blijkt 98% kankercellen in korte tijd te kunnen vernietigen zonder daarbij gezond weefsel aan te tasten. Het plantje, ook qing hao genoemd, komt niet in Nederland voor. Het wordt al lange tijd gebruikt wordt binnen de traditionele Chinese geneeskunde, wetenschappers in Washington hebben een stof ontwikkeld die kankercellen 1200 keer effectiever aanpakt dan chemotherapie, die zware bijwerkingen heeft ook gezonde cellen doodt. De plant wordt tevens in de moderne geneeskunde gebruikt als bron van artemisinine, een stof die als geneesmiddel tegen malaria al miljoenen mensenlevens heeft gered.Never give up
Een veteraan uit de Golfoorlog verloor 140 pond in 10 maanden. Zijn yogaleraar geloofde in hem en dat was het begin van de ommekeer.
------------------------------- 4:54
http://youtu.be/j2laIPeiMtE

Als je wilt reageren of iets wil delen vinden we dat altijd leuk.
contactmuziek@gmail.com

rond logo Contact en muziek met vlinder met aan de rand rondom de woorden van onderwerpen waar wij mee bezig zijn 'zingeving, openheid, praten, samenwerken, meditatie, zang, licht(e) voeding, bloemen, vlinders, natuur, kleur, zelf-genezen(d) (ver)mogen', 18 september 2021