drie boeken van Leonoor
wij zijn bezig met het uitgeven
februari 2024


boeken bestellen

pagina's uit deel 1, 2 en 3


naar eerste pagina

overlijden van Leonoorgele goudsbloem 13 oktober 2021
gele goudsbloem
Drie boeken geschreven door Leonoor, september 2022 Drie boeken geschreven door Leonoor, september 2022
Drie boeken geschreven door Leonoor. (vergroting tekst A4 formaat, pdf)deel 1 'Door bloemen jouw licht zien', voorkant
deel 1 'Door bloemen jouw licht zien' voorkant uitvergroting


Leonoor heeft heel veel werk gedaan, vaak niet gezien of onderschat door anderen, ook met het schrijven en de opmaak van de boeken. Vanaf 1994 tot 1997 is Leonoor al begonnen haar levenservaringen te verwoorden, heeft het toen zelfs naar een uitgever gestuurd, die haar schrijfstijl heel eigen, aansprekend en boeiend vond, maar het boek zelf niet zou gaan uitgeven, omdat het niet paste binnen die uitgeverij. Wat ze heeft geschreven in die tijd is grotendeels verwerkt en opgenomen in deel 1.deel 2 'Door bloemen jouw licht zien', pagina 2
deel 2 'Leven is liefde geven' pagina 2 uitvergroting
We zijn bezig met kleine aanpassingen in de tekst (verduidelijkingen, punten, komma’s en aanhalingstekens). Ook zijn we aan het kijken naar crèmekleurig papier, wat Leonoor graag wilde, passend voor de gekleurde teksten en vele foto’s. We hebben de afgelopen weken van een aantal pagina’s proefafdrukken ontvangen.


deel 3 'Janneke in het verzorgingshuis', pagina 42
deel 3 'Janneke in het verzorgingshuis' pagina 42 uitvergroting
We hebben deel 1 en deel 2 van de drie boeken van Leonoor samen gelezen en zijn begonnen met deel 3. Het is veelzijdig, eerlijk, mooi en intens, wat Leonoor geschreven heeft, wat ze meegemaakt en ervaren heeft met ons en daarvoor, in haar familie, met mensen met wie ze omging of tegengekomen is in haar leven.


december 2023


Leonoor maakt(e) bespreekbaar wat onbespreekbaar is, een kwaliteit die niet iedereen gewaardeerd of begrepen heeft, maar wel heel belangrijk, eigenlijk essentieel is, om als mens jezelf te kunnen ontwikkelen.


Ondanks dat Leonoor veel pijn en verdriet had, heeft ze er op het laatst nog voor gezorgd dat Erik terug gekomen is en ik niet alleen achter gebleven ben. Ze wilde voorkomen dat al haar inspanningen haar leven met ons te delen, de vrede onderling te bewaren en wat we met elkaar hebben meegemaakt, verloren zouden gaan. Toen Leonoor in het ziekenhuis was, hebben wij, een kleine troost, nog met haar kunnen praten over het uitbrengen van haar boeken.

licht
De naam Leonoor betekent 'lichtbrengster', heel toepasselijk vinden wij, dat zelfs moeilijkheden lichter worden door ze niet uit de weg te gaan, maar er open over te praten, hebben wij samen met Leonoor mogen ervaren. Op een andere manier is Leonoor er nog steeds, voelen wij, om ons te steunen, ook in deze heftige tijd en onstuimige weersomstandigheden.

Goed nieuws is dat er inmiddels boeken zijn besteld en mensen geld overgemaakt hebben voor de totstandkoming van de boeken.

Veel mensen hebben meegeleefd met ons na het overlijden van Leonoor op 6 september 2023 en hebben laten weten dat ze iedere keer met veel belangstelling de berichten lazen die Leonoor jarenlang deelde op facebook, vooral over haar moeder in het verzorgingshuis. Er kwamen reacties van verwondering vanwege de originele kijk en manier van leven die Leonoor had, vaak anders dan de manier waarop vriend(inn)en zelf in het leven staan. Leonoor leefde zo natuurlijk mogelijk, heeft altijd persoonlijk contact als uitgangspunt en 'niemand uitsluiten', zoals haar moeder Janneke het verwoordde. Dat was niet altijd gemakkelijk en het heeft Leonoor veel energie gekost om met 'moeilijke' mensen om te gaan, ook uit haar en onze eigen families.

Haar levenservaringen en inzichten heeft Leonoor vastgelegd en vorm gegeven in drie boeken op A4 formaat, met veel kleur, elke alinea heeft een andere kleur tekst en mooie rond uitgesneden kleurenfoto's.
- Deel 1 'Door bloemen jou licht zien' over Leonoor haar leven en zoektocht naar liefde, 256 pagina’s;
- Deel 2 'Leven is liefde geven' over het leven van haar moeder Janneke, Leonoor en Marthe, 237 pagina’s;
- Deel 3 'Janneke in het verzorgingshuis', 313 pagina’s.
bestellen en/of een vrije gift
Als het uitgeven van de 3 boeken van Leonoor je aanspreekt kun je ze bestellen, of één of twee boeken, en/of een vrije gift doen als je ook wil bijdragen aan het uitgeven van de boeken in het algemeen. Mocht je wel geïnteresseerd zijn in de boeken, maar weinig geld hebben, laat het ons weten, er is altijd een oplossing voor te vinden.

De prijs van een boek houden we op € 25, van drie boeken op € 60, hoewel de werkelijke kosten iets hoger liggen.
De verzendkosten van één boek zijn € 6, van 3 boeken (als ze tegelijk uitkomen en verzonden kunnen worden) € 10.

Als je een bestelling wil doen kun je ons mailen, ook om je adresgegevens door te geven voor verzending
contactmuziek@gmail.com.

Het rekeningnummer voor bestelling van de boeken (betalen mag ook als de boeken uitgebracht zijn) en/of een vrije gift is
NL18 TRIO 0254 8007 69 ten name van A.E. van Beuzekom

Het ronde huis van stro en leem dat Leonoor ontworpen heeft wordt in het nieuwe jaar gebouwd, de schroeffundering gaat hopelijk in januari geplaatst worden en in de lente zou de woning helemaal af kunnen zijn, als alles meezit. Wij wonen nu in een tijdelijke woonruimte in Limburg en zijn dankbaar dat Leonoor daar allemaal voor gezorgd heeft, ook dat we samen zijn.

Bedankt voor de reacties tot nu toe. Wij blijven open staan voor vragen, tips en opmerkingen.

Als je wilt reageren of iets delen vinden we altijd leuk.

ons e-mail adres is
mail@contactmuziek.nl

rond logo Contact en muziek met vlinder met aan de rand rondom de woorden van onderwerpen waar wij mee bezig zijn 'zingeving, openheid, praten, samenwerken, meditatie, zang, licht(e) voeding, bloemen, vlinders, natuur, kleur, zelf-genezen(d) (ver)mogen', 18 september 2021