ouderen
ENGLISH

naar eerste pagina


augustus 2011 ----------- 3:05

https://youtu.be/rd4SCpI8dwM
muziek in verzorgingshuizen
september 2011 --------- 1:35

https://youtu.be/svnLfyRi-3k
tv uitzending RTV Utrecht
oktober 2011 ------------ 1:00

https://youtu.be/LBkCkOljh14
verzorgingshuis Ewoud in IJsselsteinfoto, bewoners van verzorgingshuis Transwijk kijken vol aandacht mee als meneer Oostrom geniet van het tokkelen op de luit, Utrecht, 21 september 2012 bewoners van verzorgingshuis Transwijk in Utrecht kijken vol aandacht mee als meneer Oostrom geniet van het tokkelen op de luit
muziekprojecten voor ouderen

Je bent nooit te oud om te leren
Muziek maken doe je samen
Muziek dichtbijWe spelen voor de bewoners op de viola da gamba's en op de luiten met veel concentratie, waardoor er zo'n rust komt dat mensen zich vertrouwd voelen. Leonoor gaat na het spelen bij iedereen langs met de kleine viola da gamba of de kleine luit en laat mensen voelen dat ze door hun hand of arm te ontspannen mooie tonen kunnen maken. Mensen die soms bijna niet meer kunnen bewegen blijken met hulp en veel geduld soms zo te ontspannen dat ze in staat zijn te tokkelen of te strijken op de kleine viola da gamba of de kleine luit.


Er komen mooie verhalen over wat mensen hebben meegemaakt in hun leven of ze vertellen over hun ervaringen met muziek. Mensen worden echt blij van de persoonlijke aandacht. Als afsluiting zingen we samen het lied
Samen wonen, samen zingen op de melodie van Vader Jacob.
projecten

Je bent nooit te oud om te leren is ons laatste project, ontmoetingen met muziek in verzorgingshuizen in Utrecht, IJsselstein, Vleuten, Harmelen en Bilthoven en muzieklessen voor zelfstandig wonende ouderen in het dienstencentrum (buurthuis) in onze wijk Lombok. Dit project vond plaats van 19 december 2011 tot en met 1 november 2013.


Voor dit project hebben we subsidie ontvangen van:
Rabo DichtbijFonds, € 7.500
Fonds voor Cultuurparticipatie, € 9.250
K.F. Hein Fonds, € 3.000.

Ons muziekproject voor ouderen is door het Fonds voor Cultuurparticipatie aangemerkt als voorbeeldproject. Dit houdt in dat er op de website van het fonds extra aandacht is besteed aan ons project.


Muziek maken doe je samen, een project met 48 muzikale ontmoetingen in vijf verzorgingshuizen in Bilthoven, IJsselstein, Zeist en Utrecht van 2 mei 2011 tot en met 7 augustus 2012, met subsidie van het RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.


Muziek dichtbij, een project voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen. Van 16 maart tot en met 16 november 2010 hebben we voor en met ouderen 59 muzikale ontmoetingen verzorgd in huiskamers van verpleeg- en verzorgingshuizen in en rond Utrecht. We hebben voor dit project subsidie ontvangen van het K.F. Hein Fonds en van het Fonds Sluyterman van Loo.Als je wilt reageren of iets wil delen vinden we dat altijd leuk.
contactmuziek@gmail.com

rond logo Contact en muziek met vlinder met aan de rand rondom de woorden van onderwerpen waar wij mee bezig zijn 'zingeving, openheid, praten, samenwerken, meditatie, zang, licht(e) voeding, bloemen, vlinders, natuur, kleur, zelf-genezen(d) (ver)mogen', 18 september 2021