ontmoeting met een roodborstje
5 roodborstjes op Leonoor's pad, 10 februari 2017


naar eerste pagina


tekst Leonoor: "5 roodborstjes zaten bij elkaar, zomaar op mijn pad!

Als ik naar mijn ouders wandel door het Haagse bos komen er altijd roodborstjes op mijn pad, soms een meter voor me. Mijn moeder houdt erg van bloemen en planten en ook van roodborstjes. Ze heeft me de liefde voor de natuur helemaal meegeven. Voor planten kwam ze op. Als ze weggespoten werden, belde ze de gemeente. Mijn moeder heeft het erg moeilijk en ik kan haar bijna niet helpen. Gisteren langs geweest. Ze laat ook zien dat ze positief wil blijven en mij, maar niemand wil afwijzen of uitsluiten. Een drama en een wonder.

Gisteren waren er 5 roodborstjes tegelijkertijd aan het pikken op het pad waar ik kwam, alsof het musjes waren zaten ze bij elkaar. Ik heb dat nog nooit meegemaakt en zelfs iets daarvan kunnen filmen met mijn iPhone. Op het eerste filmpje kun je ze zien en ook zien wegvliegen, klein, maar zichtbaar. Daarna nog heel veel foto's en filmpje gemaakt van één en twee en even drie roodborstjes. Een man die langs kwam vroeg of hij zijn iPhone (?) erbij mocht zetten.


foto 14, roodborstje Haagse Bos, 10 februari 2017
video's en foto's roodborstje
(Leonoor facebook)
1 van 7 -------------------- 1:01

http://youtu.be/IEl7OqzCkWs
2 van 7 -------------------- 0:57

http://youtu.be/A2487WjjKbo

3 van 7 -------------------- 1:58

http://youtu.be/nd7YajtJyhA
4 van 7 -------------------- 2:12

http://youtu.be/H4-0s9Hy-TM

5 van 7 -------------------- 0:41

http://youtu.be/2GN6tDS0zFc
6 van 7 -------------------- 1:18

http://youtu.be/ha3eDYU7clc
7 van 7 -------------------- 0:45

http://youtu.be/HOzl99zLkc4

Er kwam iemand langs die aan het hardlopen was, het roodborstje ging even weg, maar kwam meteen weer terug. Er liepen mensen langs, een voorbijganger zei: 'mooie vogel', terwijl ik doorging met filmen, erg leuk. Ik nam de tijd, bleef rustig en kwam uiteindelijk 10 minuten later bij mijn ouders. Het voelde als een bijzonder geschenk, ook dat ik me geen zorgen hoefde te maken over de tijd, terwijl mijn moeder het zwaar heeft en het heel fijn vindt als ik langs kom.

Mijn broer zou gisteren 10 februari 59 jaar geworden zijn, ik ben geboren in (19)59. Mijn moeder wordt 6 maart 85 jaar. Ik word dit jaar op 8 mei (8-5) 58. Mijn broer is geboren in (19)58. Zijn oudste dochter is op 5-8 jarig, net als de moeder van Erik. Een nichtje van Erik is ook 10 februari jarig en haar broertje is geboren op 14 oktober 2014, toen mijn ouders 60 jaar waren getrouwd en ik mijn broer voor het laatst heb gezien.

Toen ik gisteren wakker werd had ik zacht 'Lang zal ze leven' in mijn hoofd en zei ik in gedachte tegen mijn broer: 'Nu moet jij maar eens helpen'. Wat zou het mooi zijn als de 5 roodborstjes op zijn verjaardag zijn antwoord zijn. Ik hoor natuurlijk graag een bevestiging, wie weet komt dat ook nog. We zijn met ons vijven, 2 broers en 3 zussen. Niemand wil(de) contact (met mij dacht ik eerst, maar met niemand). Ik ben 23 jaar geleden het 'beter willen zijn dan de ander' gaan doorbreken. Ik ben 12 jaar door een heel diep eenzaam dal gegaan, mezelf onderzocht en daarna mijn oudste zus aan gaan spreken en helpen om uit een heel diep dal te komen. Zij woont ook bij ons. Ik help en we helpen elkaar om met ons vieren oude patronen te herkennen, er doorheen te gaan, om ze uiteindelijk los te kunnen laten.

De enige die echt contact wil is mijn moeder en het is al een wonder dat dat contact doorgaat, elke avond bellen we met elkaar. Maar ze heeft het onmenselijk zwaar. Zij helpt zelf en stimuleert me ook om door te gaan. Als ik haar maar blijf steunen blijft het wonder nog steeds doorgaan."