nieuwsbrief 14 mei 2015
naar eerste pagina


lieve mensen,

(Kun je afbeeldingen niet zien, kijk dan in de bijlage. Als het dan ook niet lukt, bijna alles is te zien, aan te klikken of te beluisteren op de (rechterkolom van de) eerste pagina van onze website www.contactmuziek.nl).

In deze nieuwsbrief:

- zaterdag en zondag 16 en 17 mei a.s. open huis.
- Er komt een
cd van ons 2- en 4-stemmig zingen, je kunt nu al intekenen.
- 25 januari huisconcert
-
(foto)boeken en muziekboeken zijn uitgekomen en komen in mei uit, een nieuwe lente, een nieuw geluid
- affirmaties, 8 dagen proces
- opnames van het oefenen van onze muziek
- Lombok wordt de eerste Europese wijk die zonnepanelen en elektrische auto's gaat combineren
- toegift


GELUKSROUTE Utrecht
&
Europese GemeenschappelijkWonenDag

Op 16 mei en 17 mei is er GELUKSROUTE Utrecht , een erg leuk initiatief om je geluk te delen met elkaar.
Op 16 mei is de jaarlijkse

Europese GemeenschappelijkWonenDag Veel woongemeenschappen (ook in België en Frankrijk) zetten op deze dag de deuren open.

foto, uitnodiging 16 mei 2015

We doen met onze woongroep aan allebei de activiteiten mee.

Iedereen is welkom ook kinderen Billitonstraat 6, Utrecht.

een ontmoeting aan huis met een mooi gesprek, a capella zang en kruidenthee.

zaterdag 16 mei tussen 13.00 uur en 18.00 uur zondag 17 mei tussen 12.00 uur en 16.00 uur

Als afsluiting is er van 16.30 uur - 19.00 uur een stadspicknick van overvloed op het Lepelenburg, iedereen is welkom, geluksbrengers en geluksplukkers.

We hebben zondag 25 januari een mooi huisconcert (klik op de link voor foto's en korte geluidsfragmenten). We hebben 3x een half uur voor in totaal 60 mensen gespeeld, met hartverwarmende reacties, zoals "dank voor de warme uitstraling" en "dank jullie voor jullie openhartigheid."

een nieuwe lente, een nieuw geluid

Het is lente, de zomertijd is stormachtig begonnen. We hebben het gevoel dat 2015 een belangrijk jaar voor ons is/wordt, omdat we grote veranderingen doormaken, na het stoppen met muziek maken in verzorgingshuizen en op scholen.

Vorig jaar mei hebben we vanuit ons huis via Google hangout (soort skype) een 8 dagen proces gedaan met twee jonge mensen Akahi en Camila, zie hun website http://akahmi.com. Zij hebben twee kinderen en leven vanaf 2008 zonder voeding. Zij hebben met ons en nog twee mensen uit Canada en Amerika een 8 dagen proces gedaan met daarin 3 dagen vasten.

We werden zo ge•nspireerd dat we heel langzaam minder zijn gaan eten om te onderzoeken en voelen wat voeding eigenlijk met je doet, een heel inspirerend proces. Tijdens het 8 dagen proces kregen we elke dag een affirmatie (bemoediging). Leonoor heeft de woorden op muziek gezet en 4-stemmig gemaakt. Mensen worden diep geraakt door de muziek.

We willen voeding loslaten en gaan leven van licht, klank, kleur en liefde. We voelen ons gezegend dat we hiermee bezig mogen zijn. Jasmuheen, een vrouw uit Australië leeft al 21 jaar op lichtvoeding, zij heeft boeken hierover geschreven en geeft lezingen over de hele wereld
www.jasmuheen.com.

We zingen nu bijna elke dag en willen in het najaar een cd gaan maken van onze gezongen muziek.

Heb je belangstelling voor onze cd (€ 10) , dan kun je het laten weten contactmuziek@lombok.nl we zetten je dan op een intekenlijst.

We spelen en zingen voor en met baby's en peuters in het kinderdagverblijf Jonas in Utrecht. Leonoor laat de peuters op haar viola da gamba spelen. Toen we na afloop nog een affirmatie voor hen zongen, in het Engels, waren ze heel stil. We besloten er nog één te zingen, ze bleven vol aandacht zitten, toen we er nog één zongen, kwam er spontaan een heel mooi, zacht en gevoelig applaus, een prachtige ervaring.

foto, noten in de vorm van hartjes


Jeannette is bezig het kinderliedje Mieke heeft een lammetje te tekenen met noten van hartjes.

Leonoor heeft het 4-stemmig gemaakt met een eigen tekst:


Het is fijn om blij te zijn,
samen zijn, lief te zijn.
Geef elkaar een hand
en zing dit liedje met je hart.

Er zijn twee prachtige (foto)boeken uitgekomen en drie muziekboeken:
Op de rechterkant van de eerste pagina op onze website staan linken naar alle boeken

Het (foto)boek Contact met de ziel is gedrukt op fotopapier, met inspirerende teksten en mooie foto's van vlinders in onze tuin, ook op de hand van Leonoor. Zij schrijft over haar bewustwordingsproces, het ontstaan van de woongroep, vlinders, muziek (Leonoor was violiste) en liefde. Op de linken hieronder kunt je een aantal pagina's bekijken:

foto van de voorkant van het boek Contact met de ziel 30 x 30 cm foto voorkant van het boek
Contact met de ziel (21x21cm) (78 foto's) € 21
luxe versie (30x30cm) (136 foto's) € 45

Levenservaringen, gedachten over het leven (38 foto's) € 25
goedkope versie (38 foto's) € 10


muziekboeken op fotopapier

De muziek is met kleurpotlood getekend door Jeannette. Mensen zien vaak niet dat het getekend is, zo mooi ziet het eruit!!

Als je op de titels klikt kun je een indruk krijgen van de muziek.
foto voorkant van het boek

Zingen maakt je vrij. (60 pagina's) € 25 (verschijnt deze maand).
Leonoor heeft 8 affirmaties gecomponeerd, muziek bewerkt en 4-stemmige muziek uit de renaissance bij elkaar gebracht.

foto voorkant van het boek

7 affirmaties gecomponeerd door Leonoor (22 pagina's) € 20
geïnspireerd op en door het 8 dagen proces om voeding los te laten

foto voorkant van het boek foto voorkant van het boek

muziek uit de renaissance met vingerzettingen zonder vingerzettingen

muziek uit de renaissance (30 pagina's) € 25 door Leonoor bij elkaar gebracht en bewerkt voor clavecimbel of luit (of piano zonder pedaal) met vingerzettingen. De 2-stemmige muziek uit het boek kun je ook op twee melodie instrumenten spelen: sopraan (viool, blokfluit) en bas (cello, basblokfluit). Je kunt het boek ook zonder vingerzettingen bestellen.

In de renaissance was er nog geen piano (wel clavecimbel of spinet). Maar ook op de piano blijkt deze muziek verrassend mooi te klinken. Leonoor heeft een piano cd (klik op de link) van deze muziek gemaakt, die je ook kunt bestellen.

Een cd van onze gezongen muziek

We zijn ons aan het voorbereiden om in september een cd te gaan maken van ons zingen! Renaissance muziek, bewerkte muziek en door Leonoor gecomponeerde muziek a capella zang, 2- en 4-stemmig.

Heb je belangstelling voor onze cd € 10, laat het weten contactmuziek@lombok.nl, dan zetten we je op de intekenlijst.

opnames van ons oefenen met zingen


Op de eerste pagina van onze website www.contactmuziek.nl staan in de rechterkolom drie erg leuke filmpjes van onze muziek!!

- Zingen maakt je vrij
- Samen zingen, samen zijn
- Da pacem Domine


zonnepanelen en elektrische auto's


Onze wijk Lombok wordt Europese proeftuin om met zonnepanelen en elektrische auto's je eigen stroom op te wekken en op te slaan.

Duurzaamheid is ook een onderwerp waar we mee bezig zijn. De wijk Lombok wordt de eerste Europese proeftuin voor het combineren van zonnepanelen en elektrische auto's. Robin Berg uit onze wijk Lombok is bezig om de accu's van de elektrische auto's te gebruiken om de overdag opgewekte zonne-energie van de zonnepanelen op te slaan om zo ook 's avonds en 's nachts energie te kunnen leveren voor de huizen in de wijk. Voor onze deur komen er twee parkeerplaatsen met een laadpaal!

Hieronder een link naar een prachtig filmpje over de samenwerking met en investering van autobedrijven, energiebedrijven, onder andere Nissan directeur Europa, Stedin (netbeheerder elektriciteit) en de gemeente Utrecht.maart 2015 ------------------------ 3:53
Robin Berg heeft in onze wijk het glasvezelnet aangelegd, waar onze computer en telefoon op is aangesloten. Hij is al jaren bezig met elektrische auto's. Hij heeft zelf inmiddels 2 elektrische auto's, die je ook kan huren via MyWheels en Snappcar.

Robin heeft ervoor gezorgd dat de zonnepanelen gezamenlijk in de wijk Lombok ingekocht kunnen worden. Wij gaan onze zonnepanelen inwisselen voor een nieuw systeem oost-west, waardoor we meer gebruik kunnen maken van de schaduwzijde op ons dak en we meer dan zelfvoorzienend kunnen worden met onze elektriciteit.

http://www.lombox.nl/zon

foto, zonnepanelen Lomboxnet op het Parkhuis in Lombok, Utrecht ----- foto, zonnepanelen Lomboxnet oost west

zonnepanelen Lomboxnet op het Parkhuis in Utrecht en oost west liggingfoto van zonnepanelen op ons groene dak---- foto, groen dak met zonnepaneel
zonnepanelen op ons groene dak, die inmiddels verkocht zijn, waar we een oost-west systeem voor in de plaats krijgen wat een veel grotere opbrengst gaat geven, waardoor we meer dan zelfvoorzienend gaan worden

toegiftNog een super schattig filmpje van een klein Braziliaans jongetje in gesprek met zijn moeder over het (niet) eten van dieren


2013 --------------------------------- 2:31


Mocht het filmpje niet afspelen als je erop klikt, probeer dan deze link
video met Luiz Antonio (3 jaar oud),
waarin hij zijn moeder uitlegt waarom hij geen dieren eet.Dieren moet je niet eten, maar juist goed voor ze zorgen.

foto, The world is full of nice people. If you can't find one, be one.

lieve lentegroeten en een mooie hemelvaartsdag van ons vieren,


Leonoor, Jeannette, Marthe, Erik

Contact & muziek
Billitonstraat 6
3531 HJ Utrecht
030-2942625
contactmuziek@lombok.nl
www.contactmuziek.nl