licht(e) voeding
minder eten
Jakobskruiskruid, augustus 2020
Jakobskruiskruid
ENGLISH

naar eerste pagina

licht(e) voeding, onze Facebook pagina'Mediteren' heeft dezelfde letters als ‘eet minder’.
Leonoor en Marthe mediteren elke dag en zijn na 2 jaar rauwe voeding zijn we in mei 2014, na een 8 dagen proces met Akahi en Camila via Skype waarin we drie dagen niet gegeten en gedronken hebben, verder gegaan met minder eten. We ervaren dat eten meer een verslaving is dan we dachten. Net zoals we bewust worden dat olie en kernenergie niet meer nodig zijn als je zonne-energie en windenergie kan gebruiken, zo blijkt in plaats van eten, licht, lucht en liefde een nieuwe bron van voeding te zijn. Je gaat niet dood als je niet eet, is een enorme ontdekking.

Het is geen must, probeer het gerust, eet niet meer dan je lust en je ervaart veel meer rust.
28 april 2020
gedicht 'Mediteren kun je leren' april 2020, pagina 1
Mediteren kun je leren
gedicht van Leonoor
Mediteren heeft dezelfde letters als ‘eet minder’. We eten en drinken alleen ’s avonds en steeds minder. We ontgiften, voelen ons lichter en beter.

Het is geen must,
probeer het gerust,
eet niet meer dan je lust
en je ervaart meer rust.
afbeelding 'Het is geen must, probeer het gerust, eet niet meer dan je lust en je ervaart meer rust.' juni 2021Een mooie documentaire In the beginning there was light over mensen over de hele wereld die bezig zijn met lichtvoeding van wie sommigen al jaren zonder eten en drinken leven. Artsen zijn verbaasd hoe gezond hun lichaam en hun aura is. Als je interesse hebt kunnen we die documentaire per mail opsturen. foto, documentaire over lichtvoeding 'In the beginning there was lightHet is een inspirerend proces om erachter te komen wat voeding fysiek, emotioneel, geestelijk en sociaal betekent. Na het dagelijks mediteren zingen we samen meditatief, langzaam, ook eigen teksten op bestaande liederen en zelf gecomponeerde muziek, 2-stemmig en alleen. We eten alleen nog ’s avonds veganistisch (plantaardig) en biologisch. We drinken sappen uit de blender, die we zelf maken. Het proces van minder eten willen we zo natuurlijk mogelijk doen en eten wat we willen en behoefte aan hebben. Er blijkt een groot verschil in wat je nodig hebt (eigenlijk niets) en waar je zin in hebt, dat verschil steeds kleiner maken is waar we mee bezig zijn. Mooi om te ervaren dat wat we eerst weinig eten vonden nu als veel ervaren, hoe minder je eet, hoe minder behoefte je hebt aan eten en andersom roept eten weer de behoefte aan eten op. Als je dat los laat, je op andere dingen richt, verdwijnt ook de gedachte aan willen eten. Het is een mooi proces, wat omdat we het op onze eigen manier willen doen, veel langer duurt dan we gedacht hadden, maar wel diep doorleefd en dat is wat wij heel belangrijk vinden.


negatieve publiciteit
Voor de mensen die het willen weten is hier kort ons verhaal.

Na het overlijden van Leonoor's zus en huisgenote Jeannette 8 juni 2017 hebben we twee nachten vast hebben gezeten in een politiecel op verdenking van dood door nalatigheid. De negatieve berichtgeving in de (social) media heeft daarin veel beschadigd. Er werd beweerd dat Jeannette overleden zou zijn doordat wij niet meer zouden eten en dat wij (met vier mensen.) een sekte zouden zijn. Leonoor en Marthe zijn in 2019, nadat de andere huisgenoot is verhuisd, samen verder gegaan.

Voor de duidelijkheid:
We hebben voor het overlijden van Jeannette met ons vieren nog nooit één dag niet gegeten! Wij hebben heel lang last gehad van negatieve reacties van mensen overal, in de buurt, op straat, maar ook onze families. De contacten met onze familie die al moeilijk waren zijn nooit meer hersteld. We hebben 2 jaar 7 advocaten nodig gehad om er goed doorheen te komen.

In april 2020 is er een roman over ons verschenen 'Wij zijn licht' waarin de schrijfster misbruik heeft gemaakt van de negatieve beeldvorming over ons en ons ook weer in een kwaad daglicht heeft gesteld. Ze heeft de publiciteit heel erg gezocht waardoor de negativiteit opnieuw is aangewakkerd. De schrijfster heeft ons nooit gesproken of gezien en heeft ons voorstel om contact te hebben afgewezen. We vinden het schokkend dat onder het mom van fictie, alles maar zou moeten kunnen en dat de schrijfster in interviews ook nog zegt dat ze dicht bij de werkelijkheid is gebleven. Het boek heeft helemaal niets met ons leven te maken. Dat ze meteen in het begin van het boek met het overlijden en lichaam van Leonoor's zus zo spottend en cynisch is omgegaan vinden wij niet menselijk. De schrijfster wordt geprezen omdat het goede literatuur zou zijn, terwijl het pijn doen is, zo voelen wij het, het gaat wel over ons leven. Hoe zou iemand anders zich voelen als er over zichzelf, zijn of haar zus of moeder en het lichaam van je zus of huisgenote zo geschreven zou worden? Daarom lezen wij geen romans, omdat het geen waargebeurde verhalen zijn.

Leonoor heeft haar zus Jeannette vanaf 2000 na een moeilijk leven 17 jaar dag en nacht geholpen om uit een negatief patroon te komen en ook meegenomen in het nieuwe contact dat ze met haar moeder had opgebouwd. Haar moeder werd in het gezin uitgelachen om haar ideeën over gezonde voeding, natuur, opkomen voor bloemen in de straat als ze door de gemeente wegspoten werden en haar praten over brandnetels en eerlijk hout. Toen Leonoor haar moeder liefde ging geven, veranderde haar hele leven.

Jeannette is heel dankbaar geweest dat Leonoor heeft laten zien dat ze een hele lieve moeder heeft en is 2 maanden nadat haar moeder in een verzorgingshuis werd achtergelaten overleden, nadat ze haar moeders hand heeft vasthouden. Alsof ze thuis gekomen was bij haar moeder, na een moeilijk leven rust had om over te gaan. Ze is overleden terwijl Leonoor haar hand vasthield.

- onze reactie op de nominatie van het boek, staat in dit bericht

30 maart 2021
https://www.facebook.com/leonoorvanbeuzekom/posts/2860394514248968

- onze reactie en opluchting dat het boek niet de prijs heeft gehad, staat in dit bericht
23 mei 2021
https://www.facebook.com/leonoorvanbeuzekom/posts/2897645603857192


Het verhaal en gedicht na overlijden van Leonoor's zus Jeannette

- het verhaal
overlijden Jeannette

- gedicht een jaar na het overlijden van Leonoor's zus (2017)
gedicht 'lieve Jeannette' 15 juli 2018


Een jaar eerder in 2016 overleed ook door de spanning 'onverwachts' Leonoor haar broer Jan. Maar we mogen erop vertrouwen dat iedereen wordt geboren en overlijdt op haar of zijn tijd.

het bizarre overlijden van Leonoor's broer
overlijden Jan


Een erg mooie pagina op onze website over Leonoor's moeder Janneke

Leonoor's moeder was echt niet dement, wel verzwakt door de medicijnen. Dat vinden we het allerergst aan het boek dat de schrijfster, die zegt ons 2 jaar te hebben gevolgd op de website en op Facebook, maar toch schrijft dat mijn moeder dement is, heel grof. Er staan op de pagina Janneke drie aangrijpende maar hele mooie filmpjes, haar gedichten en iets over ons verhaal hoe de spanningen van de farmaceutische industrie de 100 pillen (!) per week die Leonoor's moeder Janneke min of meer gedwongen heeft moet slikken en ons gezin nog verder uit elkaar heeft gedreven. Janneke wilde wel stoppen, spuugde de pillen soms uit, maar Leonoor's vader en de verzorging wachtten in stilte (psychologische druk) net zolang tot ze ze toch had doorgeslikt. In een andere, vrije en liefdevolle omgeving zou ze allang gestopt zijn, maar iedereen, ook Leonoor's moeder heeft steun nodig, de farmaceutische industrie is een te grote macht om daar alleen tegenin te gaan. Leonoor is verguisd toen ze samen met Marthe voor haar moeder opkwam. We hebben geleden, maar wat haar moeder is aangedaan is (bijna) onbeschrijfelijk, ongelooflijk wat zij heeft doorstaan. Ze is in 5 minuten overleden, toen de verzorging nog een pil ging halen. Toen ze terugkwamen was ze overgegaan. Natuurlijk heeft Leonoor gehuild, ze had haar in huis willen nemen en haar moeder heeft ook gesmeekt om haar weg te halen uit de hel (zoals ze het noemde) van het verzorgingshuis, maar dat mocht niet van Leonoor's vader. Maar Leonoor is ook blij hoe ze alles heeft gedaan, bewonderenswaardig. Ze ziet het als een bevestiging dat alles goed en een reden heeft, toen ze drie weken na het overlijden erachter kwam dat haar moeder en haar oma allebei op 18 mei zijn overleden.14 februari 2019
14 jan - 14 febr 2019: 14 dagen niet gegeten, 17 dagen wel gegeten (1 pagina in pdf)


12 februari 2019
MEDITEREN heeft dezelfde letters als EET MINDER (1 pagina in pdf)


18 april 2016
Meditatie in plaats van medicatie


19 december 2016
spontane meditatie met drie jongetjes aan het kanaalInterview met Atlantis, een vrouw uit de Verenigde Staten, die in Bali woont. Ze is gestopt met eten. Ze drinkt kruidenthee en lichte sappen. Atlantis--------------------6:46
http://youtu.be/wyscTXS4hQcfoto, retraite Jasmuheen in Chiemsee, Duitsland, 8 juli 2015
Jasmuheen in Chiemsee, Duitsland, juli 2015
Iemand die ons heeft geïnspireerd is Jasmuheen uit Australië. Zij leeft sinds 1993 zonder voeding en vanaf 2011 zonder water. Zij reist over de hele wereld om lezingen en workshops te geven.

Zij heeft boeken geschreven, o.a. het boek
Lichtvoeding en vertelt dat het een voorrecht is om met lichtvoeding bezig te mogen zijn. Met ons vieren hebben we in juli 2015 gezongen tijdens een retraite met Jasmuheen in Chiemsee, Duitsland.

Klik op de link Chiemsee om meer foto's te bekijken.boek 'Lichtvoeding'

foto, boek 'Lichtvoeding' van Jasmuheen (Helen Greve) uit Australië, beschrijving van persoonlijke ervaring met het loskomen van fysieke voeding
Jasmuheen (Ellen Greve) uit Australië beschrijft haar persoonlijke ervaring met loskomen van fysieke voeding in haar boek Lichtvoeding. Haar website is www.jasmuheen.com.

Toen we op 28 juni 2014 's avonds in de huiskamer de door Leonoor gecomponeerde affirmatie I AM Light aan het zingen waren zagen we buiten een vuurbal. Toen we begrepen dat het niets was wat we eerder hadden gezien, zijn we naar buiten gegaan en hebben we nog net deze foto kunnen maken en later uitvergroot. De vuurbal bewoog omhoog, omlaag, van links naar rechts en verdween na een paar minuten. Het bericht heeft ook gestaan op Lomboxnet, nieuws uit onze wijk.
foto, vuurbal 28 juni 2014
vuurbalAls je wilt reageren of iets delen vinden we altijd leuk.
contactmuziek@lombok.nl

geel apestaartje in rode bloem, 5 april 2021, geknipt van gekleurd papier door Marthe