licht(e) voeding
ENGLISH

naar eerste pagina

licht(e) voeding, onze Facebook pagina28 april 2020
gedicht 'Mediteren kun je leren' april 2020, pagina 1
Mediteren kun je leren
gedicht van Leonoor
Mediteren heeft dezelfde letters als ‘eet minder’, is wat wij ervaren.
We eten en drinken alleen ’s avonds en steeds minder, al jaren.
Dat bevalt heel goed, we ontgiften en voelen meer rust.
Het is geen must, probeer het gerust, eet niet meer dan je lust.

(zie pagina 4 van het gedicht)14 februari 2019
14 jan - 14 febr 2019: 14 dagen niet gegeten, 17 dagen wel gegeten (1 pagina in pdf)


12 februari 2019
MEDITEREN heeft dezelfde letters als EET MINDER (1 pagina in pdf)


18 april 2016
Meditatie in plaats van medicatie


19 december 2016
spontane meditatie met drie jongetjes aan het kanaalInterview met Atlantis, een vrouw uit de Verenigde Staten, die in Bali woont. Ze is gestopt met eten. Ze drinkt kruidenthee en lichte sappen. Atlantis--------------------6:46
http://youtu.be/wyscTXS4hQcfoto, retraite Jasmuheen in Chiemsee, Duitsland, 8 juli 2015
Jasmuheen in Chiemsee, Duitsland, juli 2015
Met ons vieren hebben we in juli 2015 gezongen tijdens een retraite met Jasmuheen in Chiemsee, Duitsland.
Jasmuheen uit Australië geeft lezingen, retraites en workshops over de hele wereld en leeft sinds 1993 op lichtvoeding
.

Klik op de link Chiemsee om meer foto's te bekijken.Toen we op 28 juni 2014 's avonds in de huiskamer de door Leonoor gecomponeerde affirmatie I AM Light aan het zingen waren zagen we buiten een vuurbal. Toen we begrepen dat het niets was wat we eerder hadden gezien, zijn we naar buiten gegaan en hebben we nog net deze foto kunnen maken en later uitvergroot. De vuurbal bewoog omhoog, omlaag, van links naar rechts en verdween na een paar minuten. Het bericht heeft ook gestaan op Lomboxnet, nieuws uit onze wijk.
foto, vuurbal 28 juni 2014
vuurbalEen aankondiging van een nieuwe documentaire over lichtvoeding Living off Energy, We Are Energy met Jasmuheen en Camila en Akahi, met wie wij inmiddels contact hebben. Hun zoontje Inti is ook even te zien.

Na het 8 dagen proces in mei 2014 met Akahi en Camila met drie dagen zonder eten en drinken zijn we begonnen met stoppen met eten. Een bijzonder inspirerend proces, waar we veel van leren en veel nieuwe ervaringen hebben met elkaar en mogen ervaren wat eten met je doet. Erg leuk om mee en door te maken! Ook kun je Jasmuheen zien, die wij ontmoet hebben in Duitsland tijdens een 5-daagse retraite in juli 2015.

4:33, Camila en AkahiEn nog een mooi filmpje van Jasmuheen. Zij leeft sinds 1993 zonder voeding en vanaf 2011 zonder water. Zij komt uit Australië en reist over de hele wereld om lezingen en workshops te geven.


14:36, Jasmuheen
deel 1 van 5, Supreme Master Television


--------------------------------------------- 26 september 2014
Lieve mensen,

Dit is de brief die ik (Leonoor) heb gemaakt over het loslaten van voeding en hoe we op een andere manier met voeding bezig zijn.


Sinds 2006 leven en werken wij met ons vieren aan Contact & muziek en sinds mei 2014 zijn we bezig om voeding los te laten en te leven van licht, warmte, kleur, muziek en liefde. Wij hebben op een bijzondere manier een filmpje op het internet gevonden van twee jonge mensen die inmiddels twee kinderen hebben en vanaf 2008 leven van adem en liefde.

Dit zijn de websites van Akahi http://ricardoakahi.com en Camila www.pranicwoman.com, twee jonge mensen uit Ecuador en Amerika die ons hebben geïnspireerd om met hen een 8 dagen proces door te maken om voeding los te laten. Zij zijn daar nu 6 jaar mee bezig en hebben zelf inmiddels twee kinderen, die alleen borstvoeding hebben (gekregen).

Iemand die ons ook heeft geïnspireerd is Jasmuheen uit Australië. Zij leeft al 20 jaar zonder voeding en reist over de hele wereld om lezingen te geven. Zij heeft boeken geschreven, o.a. het boek
Lichtvoeding en vertelt dat het een voorrecht is om met lichtvoeding bezig te mogen zijn. Haar website is www.jasmuheen.com.

We hebben het 8 dagen proces in mei 2014 thuis doorgemaakt met Akahi en Camila en drie mensen uit Canada en Amerika via Skype en Google Hangout om los te komen van voeding en over te stappen op een andere energiebron. Net zoals we bewust worden dat olie en kernenergie niet meer nodig zijn als je zonne-energie en windenergie kan gebruiken, zo blijkt in plaats van eten, licht, lucht en liefde een nieuwe bron van voeding te zijn. Je gaat niet dood als je niet eet, is een enorme ontdekking, vergelijkbaar met de ontdekking dat de aarde niet plat maar rond blijkt te zijn.


Op dit moment zijn we bezig om ons geestelijk en fysiek voor te bereiden om zonder voeding en eventueel ook zonder water verder te gaan. We hebben een prachtige documentaire gezien In the beginning there was light over mensen over de hele wereld die hier ook mee bezig zijn en sommigen leven al jaren zonder eten en drinken. Artsen zijn verbaasd hoe gezond hun lichaam en hun aura is. Als je interesse hebt kunnen we die documentaire per mail opsturen. foto, documentaire over lichtvoeding 'In the beginning there was light


We zijn heel blij dat we op een nieuwe manier mogen nadenken en ervaren wat voeding met ons doet en hoe je het kan loslaten.

Ik heb een aantal boeken gelezen over de ziel en bijna-dood-ervaringen:


- Ik moest doodgaan om mezelf te genezen (2012), Dying to be me (2012) van Anita Moorjani

- Na dit leven (2013), Proof of heaven (2012) van Eben Alexander

- Reis der zielen (2004), Journey of souls (1994) van Michael Newton

Hoe wij terugkeren naar huis, als we overlijden en dood slechts een verplaatsing is naar een andere dimensie, waar je verder gaat met je ontwikkelen, alleen zonder tijd en de schijn en uiterlijkheden van het aardse bestaan is heel mooi beschreven in

- Boodschap van licht (1991), Testimony of light (1969) van Helen Greaves, een briefwisseling tussen haar en haar vriendin Frances Banks die overleden is en vertelt/doorgeeft hoe zij de overgang ervaart en wat zij daar meemaakt.

Twee recente boeken van
Thea Terlouw (2001 en 2007)

- De cyclus van leven en dood (2001) informatie van overledenen over onze afkomst en geeft een perspectief voor een nieuw denken over het leven.

- Een cirkel doorbroken (2007) geeft inzichten over het beëindigen van de karmische cyclus van leven en dood.


Twee boeken over boodschappen van Liefde, licht en wijsheid van
aartsengel Michael:

- Laat het licht zijn (2007), Let there be light (2003) van Ronna Herman

- Brieven van Michael (2011) van Katerina Karanika

foto, voorkant boek Brieven van Michael, Katerina Karanika

Het boek Brieven van Michael van Katerina Karanika (1943-2017) is een bijzonder en makkelijk te lezen boek. Het zijn boodschappen die zij ontvangen heeft van aartsengel Michael in 2012, terwijl haar vingers razendsnel over het toetsenbord van de computer vlogen. Daarna was ze doodmoe. In de brieven geeft Michael door dat wij op aarde een overgang doormaken van de 3e naar de 5e dimensie. In de 3e dimensie is er dualiteit, afgescheidenheid en angst. De 4e dimensie is de worsteling om patronen van angst, pijn en verdeeldheid te doorbreken en los te laten. In de 5e dimensie is er licht, liefde, eenheid en verbondenheid, alles is goed.

We hebben de website www.thechildrenoflove.org van Katerina gevonden in oktober 2014. Ik heb haar een mail gestuurd, waarin ik schreef dat ik veel herkende en schreef hoe ik met drie mensen woon en werk in een woongroep om bewust en sociaal met elkaar om te leren gaan.

...verder lezen (tekst inlegvel, 1 pagina in pdf)


Ik herken in de boeken veel van het proces dat ik zelf heb doorgemaakt in een heel eenzame periode van 8 jaar zonder vrienden, familie, kerst of oud en nieuw. Kinderen uit de buurt bleven mij (op)zoeken en vinden, wat wel heel bijzonder was. Later heb ik begrepen dat ik 8 jaar eenzaamheid heb doorgemaakt om uit alle systemen te rollen (3e dimensie) en me door alle angst heen (4e dimensie) te kunnen voorbereiden op een nieuw leven zonder angst (5e dimensie), waarin ik kon gaan samenwerken en mijn huisgenoten mee kon gaan nemen op het pad van bewustwording, met openheid, delen, muziek, kleur en liefde als voeding om van te leven.

Ik heb op een middag in april 2000 op een A4 een bewustwordingsproces opgeschreven, van het pad van onwetendheid naar wijsheid, door de lagen van ontkennen, angst, eenzaamheid, naar herkennen, erkennen van je pijn, angst, eenzaamheid, naar delen en helen, waardoor er liefde, vreugde en rust komt. Ik heb het proces ook opgeschreven op onze website, zie
bewustwordingsproces.

Toen ik me helemaal niet gelukkig voelde op de opleidingen haptonomie en natuurgeneeskunde zei een docent filosofie tegen me waarom ga je het niet doen zoals je het zelf wil. Dat was het duwtje in de rug om mijn eigen praktijk te beginnen met haptonomie en muziek. Ik merkte dat ik heel anders met mensen omging dan er met mij was omgegaan. Ik was invoelend en nam de tijd, ik begon met 2 uur, het werd al snel 4 uur en na een tijd besloot ik een hele dag met iemand te werken, de tijd vloog nog steeds om. Dat gebeurt als je de diepte ingaat en op zielsniveau bezig bent. 's Avonds bracht ik 3 of 4 mensen bij elkaar, omdat ik het gevoel had dat het belangrijk was om te zien en te ervaren dat iedereen eigenlijk met dezelfde problemen zat. Niemand had ervaring met het doorbreken van eenzaamheid, openheid, delen en samenwerken.

Na drie jaar ben ik de 10 mensen die ik 3 jaar lang heel intensief had begeleid bij elkaar gaan brengen en zijn we met elkaar gaan praten, muziek maken en met elkaar eten. We kwamen eerst 5 dagen in de week bij elkaar, na twee maanden werd het 7 dagen. We moesten ons vaak haasten, zodat iedereen de laatste trein of bus nog kon halen. De volgende dag om 10 uur gingen we dan weer verder. Toen ik na 6 weken vroeg wat we nu met deze ervaring van 3 jaar wilden gaan doen in ons leven, liepen er 7 mensen in een weekend weg en aantal kwam weer terug.

Uiteindelijk bleven we met ons vieren over, mijn zus Jeannette, Marthe en Erik. Mijn zus was ik gaan helpen, nadat zij mij, toen ik het moeilijk had, jarenlang had genegeerd. Toen ik door heel veel lagen heen was gegaan en me veel sterker voelde heb ik haar gezegd dat ik niet meer wilde dat zij mij negeerde en dat ik haar zou gaan helpen om uit haar afgeslotenheid te komen. We zijn met ons vieren 2 weken op vakantie gegaan. Ik heb daarna voorgesteld om in mijn huis te komen wonen. We konden nog net de geplande verbouwing aanpassen naar onze nieuwe wensen. Ongelooflijk hoe alles in elkaar paste, vier mensen bleven over en dat zou precies een muziekkwartet gaan worden. Meer mensen hadden niet in mijn huis kunnen wonen. En zo intensief met elkaar leven vraagt heel veel (bege)leiding, doorzetten en afstemming. Mij werd steeds duidelijker dat we vanuit een andere dimensie hulp kregen om alle moeilijkheden (ook van buitenaf) met elkaar door te maken en ook alles met elkáár aan te gaan.

Zo is onze woongroep ontstaan in 2006. We wonen en werken nu 8 jaar samen aan Contact & muziek. Ik was violiste en heb mezelf viola da gamba en luit leren spelen en mijn huisgenoten ook deze instrumenten leren spelen. Heel bijzonder dat ik mijn kennis en ervaring met muziek zo kon doorgeven. Het moeilijkst was en is om goed met elkaar om te gaan. Daar voel ik me steeds sterker in om te helpen om alles met liefde te doen en alle pijn en irritaties zo goed mogelijk te transformeren naar positieve manieren om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven.


We hebben 5 jaar lang muziek gemaakt voor ouderen in verzorgingshuizen, voor kinderen op scholen en baby's in kinderdagverblijven. We hebben vanaf november 2013 een jaar rust genomen om meer aan onszelf toe te komen en vooral met 4-stemmig zingen bezig te zijn. Tijdens het 8 dagen proces om los te komen van voeding heb ik 7 prachtige affirmaties over liefde, licht en universum op muziek gezet en daarna ook 4-stemmig gemaakt. Wij zingen die affirmaties a capella, mensen zijn geraakt. Ik ben heel dankbaar dat, na een heel eenzame periode, mijn leven nu zo rijk voelt en er steeds meer liefde in mijn en ons leven komt.

link naar de muziek van de 7 affirmaties, gecomponeerd door Leonoor
foto van voorkant 7 affirmatiesDe boodschappen van aartsengel Michael helpen mij om te begrijpen en te verhelderen waar ik mee bezig ben: de overgang mee helpen maken van dualiteit naar eenheid, van angst naar liefde. Ik voel steeds meer dat ik alles wat we nu met ons vieren meemaken heb voorbereid. Ik ben 8 jaar lang door een diep dal gegaan om mijn eenzaamheid te doorbreken en mensen te gaan helpen om, zoals ik nu begrijp, de overgang te gaan maken van de 3e naar de 5e dimensie. De 3e dimensie is de dimensie van afgescheiden zijn, angst, macht, eenzaam zijn, gebonden aan wetten, scholen, instellingen, via de 4e dimensie van strijd, worsteling, naar de 5e dimensie van licht, liefde, eenheid, vrede, bewustwording, wijsheid, zingeving, loslaten van angst. Ziekte en pijn wordt dan niet meer genezen maar voorkomen. Contact, praten, muziek, kleuren, licht en liefde wordt de voeding en is helend in deze nieuwe wereld. Zo komt er verbinding tussen hemel en aarde, engelen en mensen, leven en dood.

Ik heb in september 2014 thuis een cd opgenomen met (luit) muziek uit de renaissance, die ik op de piano speel. De cd is rustgevend en aangenaam om naar te luisteren. Omdat deze muziek op een clavecimbel of op de luit wordt gespeeld, dus zonder pedaal, kan ik in kleermakerszit achter de piano zitten. Ik speel alles uit het hoofd met mijn ogen dicht. Ik ben heel blij dat het zo goed gelukt is. Dat heeft alles te maken met het overstappen naar meer geestelijke voeding.


We eten wel en niet en voelen steeds of we trek hebben, maar eten wel veel minder. We voelen ons beter als we nauwelijks eten. Eten maakt zwaar en minder gevoelig, ervaren wij. We praten veel over eten en wat het met ons gedaan heeft en nu doet, heel interessant.

Als we alleen fruitsap en groentesap (brandnetel, paardebloem, lievevrouwebedstro uit de tuin) drinken, klinkt het zingen heel erg mooi. Vooral met muziek maken voelen en horen we een enorm verschil tussen wel en niet eten. We kunnen ons beter concentreren, helderder horen, directer communiceren en beter en makkelijker op elkaar afstemmen. Er is meer aandacht voor adem, gevoel en emoties. Ik wil dat we op een natuurlijke manier afbouwen, we er allemaal blij mee zijn en het geen opgave wordt.

Eten blijkt vaak ook emoties wegeten te zijn. Er komen door het minder eten meer emoties los. Dat moet je wel aankunnen. Het is belangrijk om tijd te hebben en te nemen. Wij voelen dat dit alleen maar kan, omdat we de afgelopen 8 jaar al een basis hebben opgebouwd met elkaar. Als we praten, muziek maken, contact en gesprekken hebben met elkaar en met andere mensen voelt dat als vervullend en voedend. Eten op zichzelf blijkt eigenlijk niets op te lossen, terwijl je met alleen praten verder komt. Als je het eten (steeds meer) weg durft te laten, komt er meer tijd voor elkaar en kun je praten over wat je echt met je leven wil. Daar willen we meer mee bezig zijn. Ook al doen we er een jaar over, dat maakt niet uit.


We hebben geen haast, zolang we maar onderweg zijn.

Het is heel boeiend om hier mee bezig te kunnen en mogen zijn. We zijn hierdoor meer met elkaar in contact. Emoties komen veel directer naar buiten. Wat voor mij vaak wel voelbaar was, maar niet concreet werd, komt nu veel meer naar buiten. We worden alle vier eerlijker en hoeven minder te verbergen. Het met elkaar leven voelt natuurlijker, levendiger en intenser.

Iedereen is/wordt meer zichzelf, dichter bij haar/zijn ziel. Ik heb het gevoel dat door deze nieuwe stap in ons leven, ik steeds meer contact heb met een andere dimensie en er meer liefde in mijn en onze levens komt. Op straat glimlachen mensen veel meer, ik voel me heel licht en maak met mijn gedachten veel sneller verbindingen. Door minder met eten bezig te zijn, hebben we veel meer tijd voor elkaar en komen we meer aan muziek maken toe. Ik speel veel op de piano en speel soms ook op de vleugel in de hal van het serviceappartement van mijn ouders, mensen zijn heel blij en zeggen ook dat ze het fijn vinden.Dit is de nieuwsbrief die wij eind mei 2014 hebben verstuurd.


Lieve mensen,

We willen laten weten hoe het met ons gaat, nu we de overstap aan het maken zijn naar leven van adem en liefde. Het 8 dagen proces is zaterdag 17 mei begonnen en zaterdag 24 mei afgerond. Het is een heel inspirerende week geweest. We hebben eerst het eten en drinken afgebouwd, daarna maandag, dinsdag en woensdag niet gegeten en gedronken. Het eten misten we allemaal helemaal niet, heel bijzonder om te ervaren. Het drinken meer, maar eigenlijk alleen omdat we een droge mond hadden.

We hadden via Google Hangout onze eigen groep, twee mensen uit Amerika, één iemand uit Canada en wij. Akahi, die het begeleidde, zat in Ecuador. Ongelooflijk hoe we met elkaar konden praten.

2x per dag 2 uur was er een sessie met ademen, liefde en vreugde. We zijn allemaal een nieuw pad opgegaan. Akahi en zijn vrouw Camila die op het punt staat haar 2e kind te krijgen zijn ons 6 jaar geleden voorgegaan met een 21 dagen proces van 7 dagen niet eten en drinken en 14 dagen water en sap drinken. Dat proces is nu verkort tot 8 dagen, met daarin 3 dagen niet eten en drinken. Zij hebben het zelf zonder begeleiding doorgemaakt samen met een vriend. Wij hadden het voorrecht dat we met ons vieren zijn en samen wonen en dat Akahi ons kon begeleiden. Zo hebben we een grens kunnen verleggen om van daaruit een heel nieuw leven te gaan creëren.

Dit zijn de websites van Akahi
http://ricardoakahi.com en Camila www.pranicwoman.com.

We zijn na 3 dagen niet eten en drinken weer begonnen met drinken en nu onafhankelijk van eten en drinken geworden. We hebben elke dag een prachtige affirmatie gekregen, een tekst voor elke dag, waar Leonoor een melodie op heeft gemaakt en de volgende ochtend voor de groep (voor ons 's middags 17 uur) heeft gezongen. Jeannette heeft de muzieknoten van al bijna alle affirmaties getekend met prachtige kleuren. Eén affirmatie heeft Leonoor 4-stemmig gemaakt en hebben we twee keer gezongen, het klonk prachtig.

De muziek heeft zeker ook aan een mooie sfeer bijgedragen.

Donderdag hebben we een prachtige sessie gehad van Camila, ongelooflijk wat een rust zij inbrengt, dat maakt echt diepe indruk op ons. Vooral het feit dat twee jonge mensen, 28 en 33 jaar, dit doen is voor ons heel inspirerend.

We hebben veel in de tuin gezeten en gelegen. We zijn superblij met onze tuin zo midden in de stad een rustige plek voor onszelf! Zondag voor het eerst boodschappen gedaan op de fiets. Alles voelt nieuw, het ademen, de drukte in de stad voelt minder druk. We ruiken meer, kleuren zijn helderder.

Doordat het eten en drinken is teruggebracht tot een veel kleiner onderdeel in ons leven, komt er ruimte voor een ander (helderder) bewustzijn, voor andere zintuigen, gevoel en intuïtie. Het eten moet je weer verteren, dat kost ook veel energie. Nu dat veel minder wordt, voelt dat als een enorme bevrijding. Wij voelen alle vier dat we meer onszelf kunnen zijn/worden. Wat dat gaat brengen weten we nog niet, maar we voelen wel dat ons leven niet meer hetzelfde is als voor de 8 dagen. Het integreren van deze diepe ervaring kost tijd.

We nemen ook de tijd. Nu blijkt hoe we met de beslissing om een jaar rust te nemen ruimte hebben gemaakt om deze ervaring met ons vieren te mogen meemaken. De meeste mensen doen dit proces alleen. Om echt los te komen van voeding is niet makkelijk, zeker niet als je een partner en/of gezin hebt. Dit proces kost tijd en vraagt geduld en liefdevol met jezelf en de ander (leren) omgaan. Ik voel me steeds meer geroepen en uitgenodigd om mijn huisgenoten te helpen om zo goed mogelijk met elkaar en de nieuwe ervaringen om te gaan. Wat ben ik blij dat ik daar nu aan toe kan komen.

Je bent onafhankelijk van voeding geworden, je kunt zelf kiezen of je eet of drinkt, je hebt het niet meer nodig. Fijn om op een nieuwe manier muziek te kunnen maken, met eten op de achtergrond en heel veel ruimte voor het ontwikkelen van je intuïtie, je gevoel, met klank, kleur en licht bezig zijn, verbinding maken met een groter geheel en Liefde ervaren.

Het niet eten maakt alle gevoelens veel duidelijker. We hebben nu al het gevoel dat we eerder meer dan minder energie hebben.

veel licht en liefde van ons
Leonoor, Marthe

Contact & muziek
Billitonstraat 6
3531 HJ Utrecht
030-2942625
www.contactmuziek.nlboek 'Lichtvoeding'

foto, boek 'Lichtvoeding' van Jasmuheen (Helen Greve) uit Australië, beschrijving van persoonlijke ervaring met het loskomen van fysieke voeding
Jasmuheen (Ellen Greve) uit Australië beschrijft haar persoonlijke ervaring met loskomen van fysieke voeding in haar boek Lichtvoeding. Sinds 1993 is ze gestopt met eten, leeft ze op lichtvoeding. Ze geeft lezingen, retraites en workshops over de hele wereld. In de zomer van 2015 hebben we haar bij een retraite in Chiemsee in Duitsland ontmoet. Haar website is www.jasmuheen.com.

Als je wilt reageren of iets delen vinden we altijd leuk.
contactmuziek@lombok.nl

geel apestaartje in rode bloem, 5 april 2021, geknipt van gekleurd papier door Marthe