duurzaamheid


ENGLISH

naar eerste pagina


sociaal, muzikaal en duurzaam woonproject

Contact & muziek wil een rustige en groene omgeving en woonruimte om meer mensen te laten ervaren hoe je elkaar echt kan ontmoeten, kan leren samenwerken en aan rust en zingeving kan werken, zie woonproject. foto prachtig gemeenschapshuis, aardehuizen Olst, rondleiding 21 augustus 2016
onze bezoeken aan
13 ecodorpenanders genezen


zelf je wasmiddel maken


zelf je tandpasta makenzonnepanelen

foto groen dak en zonnepanelen 25 juni 2019
groen dak met zonnepanelen, oost west opstelling
We hebben 12 + 6 nieuwe zonnepanelen sinds augustus 2015 en november 2018, in oost west opstelling, laag, dus weinig last van wind. Ook nieuw zijn de power optimizers, waardoor bij schaduw op één van de panelen, de andere nog steeds een goede opbrengst geven. Het ziet er erg mooi uit, vinden wij. De nieuwe zonnepanelen leveren 3x zoveel op als de vorige 6 zonnepanelen, hoge panelen op het zuiden gericht, die we in 2010 hadden gekocht. We hebben de oude zonnepanelen kunnen verkopen via Marktplaats.

Een link naar meer foto's van het groene dak en de zonnepanelen op de pagina
groen dak en zonnepanelen en op de facebook pagina van onze woongroep.


groen dak
Ook hebben we een groen dak, dat fijnstof uit de lucht opneemt, onze zonnepanelen een hogere opbrengst geeft en er mooi uitziet. Het werkt isolerend, in de zomer is het koeler in huis, in de winter warmer op de bovenste verdieping. Het regenwater wordt langer vastgehouden, waardoor de riolering minder belast wordt bij hevige regen.
foto, voorkant van het huis
logo 'Nationale Duurzame Huizen Route


We hebben eens per jaar mee gedaan met de
Nationale Duurzame Huizen Route. Mensen kunnen dan bij ons langskomen om onze zonnepanelen te zien, het groene dak en we kunnen wat laten horen van onze muziek, zie foto's open huis 2016.


lucht-warmtepomp


foto lucht-warmtepomp in onze keuken, 11 mei 2020
De unit op het keukendak van de lucht-warmtepomp zuigt buitenlucht aan. Door een compressor in de keuken wordt de lucht samengeperst. De energie die vrijkomt wordt gebruikt om het water op te warmen, dat opgeslagen wordt in het groen-geel-rood gekleurde boilervat, voor de (vloer)verwarming van het huis en als tapwater.
foto buiten unit lucht-warmtepomp op het keukendak, 11 mei 2020afbeelding van schema warmtepomp met uitleg
schema warmtepomp (van website warmtepomp-weetjes.nl)
afbeelding van  warmtepomp uitleg


energie uitleg warmtepomp
(van website Duurzaam Bosweide)


energie-neutraal huis
vitaliser
Ons huis is in juli 2016 energie-neutraal geworden. Met een grote investering in een warmtepomp en zonnepanelen in oost west opstelling, die 3x zoveel opleveren als de vorige zonnepanelen, hebben we geen gas meer nodig.

Het nieuwe keukenblok hebben we voor € 100 gekocht via Marktplaats. We hebben er poten onder gezet en
rode deurtjes die we bij Ikea hebben gekocht. Ook hebben we een groen dak en een vitaliser die met trillingen het water bij binnenkomst weer in de oorspronkelijke staat brengt.


duurzame links


Daarnaast zijn we ook bezig met biologische kleding. We kopen steeds meer ecologische kleding van milieuvriendelijke materialen, zoals hennep, biologische katoen, wol en zijde.


logo Waeschbar, ecologische online winkel met kleding en huishoudelijke artikelenWaschbär, een ecologische online winkel met kleding en huishoudelijke artikelenlogo Obilot Natuurtextiel, biologische en ecologische winkel met kleding in Zutphen
Obilot, een winkel in Zutphen waar wij soms naartoe gaan of via internet biologische kleding bestellen

logo Living Crafts, biologische kleding bestellen via deze website in Duitslandwij bestellen via de website van Living Crafts biologische kleding in Duitsland
logo gratis op te halen, online aanbod gratis spullenAls we spullen over hebben, vinden we het belangrijk dat ze hergebruikt kunnen worden, gratisoptehalen is een heel leuke en sociale website.

logo Emmaus, kringloopwinkelOok brengen we soms spullen naar kringloopwinkel Emmaus in onze wijk.logo Triodos Bank


Al onze bankrekeningen zijn bij Triodos Bank, omdat wij een bank willen die niet in wapens en kinderarbeid investeert, wel in duurzame energie en biologische producten.
logo Eerlijke Geldwijzer
Zie ook de Eerlijke Geldwijzer voor meer informatie over duurzaamheid bij banken en verzekeringsmaatschappijen.
plaatje Vandebron, energieleverancierVandebron, onze energieleverancier, wil dat het mogelijk is om je energie rechtstreeks van de energiebron te kopen.

logo ecodorpen netwerk netwerk van gemeenschappen en individuen
die een duurzame levensstijl nastreven


logo Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling in Eindhoven

pagina van Omslag in Eindhoven over ecologische woonwijken en projecten

logo MyWheels


auto's delen, huren van particulieren in je eigen buurt of wijk via MyWheelslogo Consuminderhuis Parkstad in Landgraaf, LimburgConsuminderhuis Parkstad in Landgraaf, Limburg
wil mensen met geldproblemen leren met weinig geld rond te komen en daar een bijzondere leefstijl van te maken.------------------------------- 7:58

Consuminderhuis Parkstad
http://youtu.be/ivii8gbhKx8
interview tv Limburg met Annemiek van Deursen van het Consuminderhuis 'Ons Genoeg' te Landgraaf. Mensen support bieden en stimuleren te doen waar ze goed in zijn.


onderwijs


Filmpje van leerlingen van een gewone school in gesprek met leerlingen van een school niet gericht op leren maar op ervaren. Kinderen leren alleen op eigen initiatief en motivatie, te zien in het het programma "Alleen maar luie mensen" van Zapp (Human). Het programma werd 30 oktober 2016 uitgezonden.

Leonoor heeft een reactie gegeven op de tv uitzending.

----------------------------- 15:41

Sudburyschool in Harderwijk
uitzending Zapp op NPO 3
30 oktober 2016
lieve mensen,

Bedankt en leuk filmpje, goed dat kinderen gaan vertellen dat ze niet blij zijn met het bestaande schoolsysteem.

Door ervaring en kennis delen leren geloof ik en inmiddels wij ook helemaal in. Wij de woongroep Contact & muziek zijn nu 10 jaar bij elkaar en bezig met een sociaal bewustwordingsproces. We hebben geen werk, maar werken hard, bij ons is de knop helemaal omgegaan:) Er blijkt veel te doen aan communicatie, elkaar leren verstaan, samenwerken, mediteren, muziek maken, nadenken over gezondheid, de medicijnen die miljoenen mensen slikken, de natuur, van elkaar leren houden.

zie onze website www.contactmuziek.nl

We wensen jullie veel liefde

lieve groeten Leonoor
Als je wilt reageren of iets delen vinden we altijd leuk.
contactmuziek@lombok.nl

geel apestaartje in rode bloem, 5 april 2021, geknipt van gekleurd papier door Marthe