activiteiten


ENGLISH

naar eerste pagina


ons wekelijkse nieuws
op de
weeklog


affirmatie dag 3 vierstemmigI accept the changes with ease and I allow myself to return to my place in the Universe.

affirmatie dag 3, gecomponeerd door Leonoor, 4-stemmig

archivering website Koninklijke Bibliotheek, 26 juli 2017


afbeelding, Koninklijke Bibliotheek Vandaag krijgen we een leuk bericht dat onze website is geselecteerd door de Koninklijke Bibliotheek voor archivering: "In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen wij ook uw website archiveren en voor de lange termijn bewaren."Proeftuin Erasmusveld, Den Haag, 12 juli 2017


leuk filmpje, we zijn bij een wooninitiatief in Den Haag voor de nieuwbouw van 300 woningen, waar mensen mee kunnen denken. Misschien voor ons een mogelijkheid om dichter bij Leonoor's moeder te wonen. Het is nog niet wat wij zoeken, maar je weet nooit wat er uit voortkomt, het was een bijzondere ontmoeting waar veel samenkwam, de elektrische auto, iemand ontmoet uit het appartement waar Leonoor's vader nu nog woont. We zijn een aantal keer in beeld. ------------------------------- 1:58

http://vimeo.com/226418823

0:04 schoenen en broek van Marthe
0:08 Marthe
0:20 Erik
0:46 met ons drieën
1:32 Erik en Leonoor

overlijden Jeannette, 8 juni 2017


lieve mensen,

Jeannette, onze huisgenote en zus van Leonoor, is begraven en herdacht op vrijdagmiddag 16 juni 2017. We zijn samengekomen met een kleine groep mensen, vrienden van Jeannette van vroeger, vrienden van ons vieren, 3 nichten, om Jeannettes overlijden te herdenken en stil te staan bij haar leven. Haar lichaam hebben we vanuit huis, zonder kist, in een doek vervoerd in onze gehuurde elektrische auto, wat heel fijn en natuurlijk voelde. We zaten op het gras bij het graf op stoelen en op de grond op een matje of kussen. We hadden een middag de tijd en gevraagd om zelfgeplukte bloemen mee te nemen, die we bij op en naast graf hebben neergelegd.

Haar moeder die er niet bij kon zijn zei twee dagen voor de begrafenis: Als haar leven op een prettige manier wordt afgesloten is dat waardevol, blijdschap doordringt dan het verdrietige. ...verder lezen
foto, overlijdenskaart Jeannette van Beuzekom staand

Metaal Kathedraal, bio markt 7 mei 2017


We zijn op de bio markt geweest met ons vieren,
aan de rand van Utrecht.

Metaal Kathedraal, ecologische en culturele plek in Leidsche Rijn, voormalige katholieke kerk, nu een plaats voor cultuur, muziek en nieuwe ideeën.


foto, Marthe Leonoor Erik Jeannette, Metaal Kathedraal 7 mei 2017, bio markt

muziek filmpje, 3 mei 2017

meisje van 11 componeert opera------------------------------- 5:22
http://youtu.be/uh8zh0W0As0
Leonoor heeft deze video gevonden van december 2016 en zegt: "Dit gebeurt als kinderen mogen samenwerken met volwassenen." Alma Deutscher (geboren in februari 2005), een Engels meisje heeft een opera gecomponeerd en geeft les. Ze speelt piano vanaf dat ze twee jaar oud is en viool vanaf haar derde.

Leonoor speelt luit, 3 april 2017


foto, Leonoor speelt luit, 3 april 2017
Leonoor speelt op de luit
'Op de rebec spelen vind ik leuk', een liedje dat Leonoor met Fenna (8 jaar) op muziekles heeft gemaakt.
http://youtu.be/838rCMgh-RU
Leonoor heeft deze tekst geschreven bij de opname
De luit is het meest verfijnde en zachte instrument in de klassieke muziek. Ik ben het 10 jaar geleden mezelf gaan leren. Ik was violiste, maar speel geen viool meer en heb de viooltechniek mee kunnen nemen naar de luit en de viola da gamba (gamba is Italiaans voor been), een strijkinstrument dat je tussen je benen houdt en net als de luit een renaissance instrument is, voorloper van de viool en cello. Ik speel op darmsnaren (van geiten en schapen). Heel weinig mensen doen dat, de meeste mensen spelen op kunststofsnaren, maar ik kan daar helemaal niet tegen, voel me dan helemaal niet fijn. De luitbouwer die zelf ook graag luit speelt heeft me proberen over te halen, maar mijn gevoel en wens werd er alleen maar sterker van om met natuurlijkheid bezig te blijven.Als je lesgeven als een gesprek ziet en gesprek als lesgeven heb je geen school meer nodig.
Dan is het dagelijks leven en levenservaringen je leerschool, je bewustwording.


Ik heb de viola da gamba en luit ook aan mijn drie huisgenoten geleerd, toen zij 10 jaar geleden bij mij in huis kwamen wonen. We hebben twee jaar lang 7 dagen in de week 8 uur geoefend als een muziek basis opleiding. Ik begon elke dag met een half uur luit oefenen, terwijl zij luisterden en er rustig van werden. Ik moest dat dus zo doen dat de andere drie er naar konden luisteren. Dat hielp me om er alles aan te doen om zo meteen zo mooi mogelijk te spelen. Ik ben heel dankbaar dat ik geen viool meer hoef te spelen, heb 40 jaar gespeeld en vanaf dat ik 18 jaar was vioolles gegeven. Het lesgeven, kennis overdragen en helpen met bewustwording ben ik mee doorgegaan. We zingen ook op een meditatieve manier 4-stemmig a capella, ook muziek die ik zelf heb gecomponeerd.

Als je lesgeven als een gesprek ziet en gesprek als lesgeven heb je geen school meer nodig. Dan is het dagelijks leven en levenservaringen je leerschool, je bewustwording.


Een link naar de video van Leonoor op de luit en tekst erbij op Facebook.

meditatie aan het kanaal, Utrecht, 25 maart 2017

foto 3, Leonoor, Marthe, mediteren aan het kanaal 25 maart 2017
...meer foto's van het mediteren


Een link naar de fotoreportage op Facebook

satsang / lezing Kay Hougaard, Veerhuis, Varik, 20 maart 2017

We hebben 20 maart voor de tweede keer een ontmoeting gehad met Kay Hougaard in het Veerhuis in Varik bij Tiel, een satsang, samenzijn (sang) in waarheid (sat) waarbij mensen vragen kunnen stellen. De eerste keer was vorige maand 13 februari 2017.

Kay leeft bijna geheel van lichtvoeding en heeft een Lotus Health Center in Denemarken, waar hij mensen begeleidt met gezondheid en voeding los te laten door een energie verandering te bewerkstelligen, hij noemt dat een initiatie, waardoor je sneller in een ander bewustzijn komt, een hogere frequentie.


http://livingonlight.dk

foto 1, satsang / lezing Kay Hougaard, Veerhuis, Varik, 20 maart 2017
satsang / lezing Kay Hougaard

Michaëlshof, Vatrop (Den Oever), 18 maart 2017

Een bijzondere dag en ervaring in de beslissing om wel of niet te verhuizen naar Den Oever.


foto 6, Michaelshof, Den Oever, 18 maart 2017, uitzicht op de Waddenzee, in Vatrop bij Den Oever
uitzicht op de Waddenzee, in Vatrop bij Den Oever

foto 22, Michaelshof, Den Oever, 18 maart 2017, Erik Leonoor Marthe Jeannette, een voorbijgangster maakte deze foto van ons
Erik Leonoor Marthe Jeannette,
een voorbijgangster maakte deze foto van ons...meer foto's


Een link naar de fotoreportage op Facebook

Voorkomen is beter (artikel, 6 pagina's in pdf)
Hoe worden we echt beter, 14 maart 2017


foto Partij zonder Naalden Leonoor heeft al een tijd de wens dat er een partij komt: De Partij zonder Naalden. Stel je voor dat niemand, geen mens, baby, kind, volwassene, of oudere of dier nog een naald in zich hoeft te krijgen, wat zou dat fijn zijn. Hoe gaan we het dan anders doen, vraagt echte intelligentie. Er is al zoveel meer dan wij weten en kunnen. Het wordt tijd dat we nadenken over hoe we gezond kunnen blijven, ziekte als een normale reactie zien van het lichaam om een balans te herstellen. Geen chemische middelen in ons lichaam, om ons heen, alleen nog natuurlijke middelen, biologisch, duurzaam, met respect voor mensen, dieren planten en bomen.

Leonoor heeft dit oranje affiche gemaakt.Leonoor heeft een mooi artikel geschreven over de ziel terug in de zorg,
zeg maar gevoel terug in het leven.


Ziel terug in de zorg

Voor de wereld van morgen, Utrecht, 9 maart 2017

Bijeenkomst in Instock op de Vleutenseweg,
kennismaking en uitwisseling duurzame ideeën.foto 12, Voor de Wereld van Morgen, Instock, Utrecht, 9 maart 2017
presentatie over restaurant Instock, maaltijden van voedsel dat anders weggooid zou worden
foto 20, Voor de Wereld van Morgen, InStock, Utrecht, 9 maart 2017
presentatie over CocoPallet, pallets gemaakt van
vezels van de bast van kokosnoten, restafval


Ons idee voor een sociale, muzikale, duurzame woongemeenschap hadden wij in september 2016 aangemeld bij voor de wereld van morgen (ASN Bank wereldprijs).2 maart 2017
Sandwijck, De Bilt

woongemeenschap
zie ook de pagina
ecodorpen.
foto 31, Sandwijck, De Bilt, 2 maart 201718 februari 2017
Land van Een, Surhuizum

ecologische en spirituele gemeenschap
zie ook de pagina
ecodorpen.
foto 1, Land van Een, Surhuizum, 18 februari 2017, gemeenschapshuis van stro en leem6 t/m 10 februari 2017
Bouwbeurs
Utrecht


4 toegangskaarten bouwbeurs Utrecht, 6 tot en met 10 februari 2017
We hebben ons georienteerd op zelf bouwen en kennis gemaakt met mensen die met natuurlijke bouwmaterialen bezig zijn.27 januari 2017
woongemeenschap Den Bosch

Den Bosch, een woongemeenschap in oprichting,
zie ook de pagina
ecodorpen.
foto 4 woongemeenschap Den Bosch, 27 januari 2017, yurt (Mongoolse tent)26 januari 2017
Michaelshof in Den Oever

een woongemeenschap in Oud-West-Friesland waar mensen samenwerken op een oude plek aan de Waddenzee.Voor foto's zie de pagina ecodorpen.
foto 52 de Michaelshof, 13 januari 2017, Leonoor, Jeannette, Marthe, Erik

21 januari 2017
Cooplink heeft de eerste bijeenkomst gehad om kennis te delen, bedoeld voor collectieve woonprojecten in zelfbeheer. Wij zijn op de bijeenkomst geweest in Utrecht. Cooplink is een nieuw digitaal platform van en voor initiatieven voor zelfbeheer en wooncooperaties,
www.cooplink.nl.13 januari 2017
de Vlierhof in Kleve, Duitsland

bezoek aan een woon-werkgemeenschap, net over de grens met Nijmegen, waar wij hebben gezongen tijdens het open podium van de nieuwjaarsbijeenkomst.
Voor foto's zie de pagina
ecodorpen.
foto 2 de Vlierhof, 13 januari 2017

8 januari 2017

We zijn in Almere Oosterwold geweest, een woongebied in ontwikkeling. Je kunt er voor relatief weinig geld een grote kavel kopen en een huis bouwen, zoals je het zelf wil. Wij zouden willen bouwen met natuurlijke materialen zoals hout, stro, leem en hennep.


foto 2, Almere Oosterwold, woongebied in ontwikkeling, 8 januari 2017 foto 4, Almere Oosterwold, woongebied in ontwikkeling, 8 januari 2017 foto 8, Almere Oosterwold, woongebied in ontwikkeling, 8 januari 2017


foto 9, Almere Oosterwold, woongebied in ontwikkeling, 8 januari 2017 foto 12, Almere Oosterwold, woongebied in ontwikkeling, 8 januari 2017 foto 13, Almere Oosterwold, woongebied in ontwikkeling, 8 januari 201728 november 2016

In de tuin bij zijn huis in Gelselaar, heeft Pim Hondeveld een huis van stro en leem gebouwd. Wij hadden een ontmoeting met hem.

huis van stro en leem, ontworpen en gebouwd door Pim Hondeveld5 november 2016
open huis logo 'Nationale Duurzame Huizen Route
We hebben een bijzondere middag gehad, zie foto's

link naar ons huis op de website van
Nationale Duurzame Huizenroute


1 oktober 2016
Omslag (Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling) in Eindhoven,
bijeenkomst een sociaal-ecologisch woonproject in zelfbeheer opzetten

logo 'Omslag', Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling


17 september 2016
ecodorpen festival in Bergen, georganiseerd door ecodorpen netwerk, zie fotoreportage

logo ecodorpen netwerk
foto, kring mensen, ecodorpen festival Bergen, 17 september 2016
wij staan links onder het rode dak met ons vieren op de foto


27 augustus 2016
ecotribe Teuge, bezoek aan een woongemeenschap,
een groep mensen die sinds 2001 een voormalig militair
terrein in Teuge in gebruik nam en daar de 'Ecotribe' begon. Voor foto's zie de pagina
ecodorpen.


21 augustus 2016
rondleiding aardehuizen in Olst, voor foto's zie de pagina ecodorpen.


20 augustus 2016
kennismaking en uitwisseling van ideeën in Groningen met mensen van ecodorp Noordeland (heet nu Land van Aine, update juli 2023)
, die in het noorden van Nederland bezig zijn met een ecodorp. Voor foto's zie de pagina ecodorpen.


14 augustus 2016
De Hobbitstee in Wapserveen, voor foto's zie de pagina ecodorpen.


7 augustus 2016
rondleiding ecodorp Bergen, voor foto's zie de pagina ecodorpen


6 augustus 2016
Strowijk Nijmegen rondleiding Iewan
(Initiatiefgroep Ecologisch Wonen Arnhem Nijmegen)
en woongemeenschap Eikpunt in Lent, voor foto's zie de pagina ecodorpen.


17 juli 2016
We hebben een rondleiding gehad in
ecodorp Boekel.
Voor foto's zie de pagina ecodorpen.


26 juni 2016
outdoor cannabis patiëntendag in de Hof van Eden in Utrecht, georganiseerd door
Stichting PGMCG, Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers


zangkwartet op bijeenkomst medicinale hennepolie 26 juni 2016
Wij hebben 4-stemmig gezongen.


zaterdag 21 mei 2016---------------13.00 - 16.00 uur
GemeenschappelijkWonenDag


---------------------------zie de huizen die meedoen in Utrecht

affiche GemeenschappelijkWonenDag 21 mei 20161 mei 2016
Open Joodse Huizen Utrecht
foto, glas in lood raam synagoge Utrecht
Op Mariastraat 10 en in de synagoge op de Magdalenastraat zijn we naar een lezing geweest van kinderen en kleinkinderen van joodse overlevenden van de oorlog en de invloed van die ervaringen op hun leven. We hebben heel persoonlijke verhalen gehoord en hebben na afloop nog met degenen die de lezing gaven gepraat, www.openjoodsehuizen.nl.


10 april 2016
We hebben gezongen tijdens een lezing in Joure van Aart-Jan Breed,
schrijver van het boek 'Dodelijke leugens, artsen en patiënten misleid',
onder het pseudoniem C.F. van der Horst en Ard Pisa, naturoloog.28 november 2015


--------------------------- 2:12

http://youtu.be/sv9PflI2i1Y

We zingen 'Help elkaar sociaal te zijn' bij de opening van de tentoonstelling 'Iconen uit het Noorden' van Hélène Wasser, een vriendin van ons en Gea Fictoor en Anneke Twigt in De Noordelijke Kunsthof in Appingedam. Hélène heeft de video opgenomen. Klik op de afbeelding van het filmpje of op de link om te kunnen luisteren en kijken.27 november 2015


Leonoor, Jeannette, Marthe, Erik zingen 4-stemmig op een bijeenkomst van de
Kracht van Utrecht


foto, Leonoor, Jeannette, Marthe, Erik zingen 4-stemmig op een bijeenkomst van de Kracht van Utrecht op 27 november 20158 t/m 12 juli 2015

Met ons vieren hebben we in juli 2015 gezongen tijdens een retraite met Jasmuheen
in Chiemsee, Duitsland.
Jasmuheen uit Australië geeft lezingen, retraites en workshops over de hele wereld en leeft sinds 1993 op lichtvoeding.


foto, retraite Jasmuheen in Chiemsee, Duitsland, 8 juli 2015
Jasmuheen in Chiemsee, Duitsland, juli 2015

Klik op de link Chiemsee om meer foto's te zien.


19 mei 2015
kinderdagverblijf Jonas, muziekles voor
baby's en peuters


17 mei 2015
Ter afsluiting van de
geluksroute Utrecht, waar we dit weekend aan mee gedaan hebben een stadspicknick van overvloed in park Lepelenburg, voor iedereen, geluksbrengers en geluksplukkers.


16 mei 2015
GELUKSROUTE Utrecht & Europese G emeenschappelijkWonenDag, klik hier voor de uitnodiging.
Klik op de link naar onze pagina op de website van de
geluksroute om onze aankondiging met mooie foto's te zien.


6 maart 2015
Toen wij met ons vieren onderweg waren naar de verjaardag van de moeder van Leonoor en Jeannette,
heeft Leonoor gespeeld op de vleugel op Den Haag CS.foto, Leonoor speelt vleugel op Den Haag CS op 6 maart 201525 januari 2015


huisconcert
drie keer een optreden van 30 minuten in onze woonkamer om 13.00 uur, 14.15 uur en 15.30 uur, gratis toegang, vrijwillige bijdrage

foto huisconcert 25 januari 2015, viola da gamba kwartet


Het waren drie muzikale ontmoetingen in een open sfeer.
Iemand bedankte ons voor de warme uitstraling. We hebben canzones gespeeld uit de renaissance met ons viola da gamba kwartet, tweestemmig affirmaties gespeeld op de bamboefluiten en 4 stemmig a capella affirmaties gezongen.15 november 2014
We zijn naar een lezing geweest van Jan De Cock, ziekenhuispastor in België. Hij heeft verteld over zijn bezoeken aan gevangenissen in het buitenland en over indrukwekkende gesprekken die hij heeft gehad met nabestaanden van aanslagen over de kracht van
vergeving en verzoening. De website van zijn vereniging zonder winstoogmerk Within-Without-Walls is www.prisoninfo.org. De lezing werd georganiseerd door de Henri Nouwen Stichting en muzikaal omlijst door het Van Amsterdam Duo, Vincent en Jeanine van Amsterdam, twee jonge mensen, broer en zus, op viool en accordeon.


11 november 2014
mooie ontmoeting met
baby's en peuters tijdens de muziekles op kinderdagverblijf Jonas in de wijk Pijlsweerd in Utrecht


31 oktober 2014
Leonoor heeft piano gespeeld tijdens het
herfstfeest in de Natuurwinkel op de Nachtegaalstraat in Utrecht.


25 oktober 2014
Nationale Duurzame Huizenroute
We hebben een leuke ontmoeting gehad met de overburen, die op bezoek kwamen en naar ons
groen dak en de zonnepanelen kwamen kijken. We hebben gepraat over duurzaam leven, door met ons vieren in één huis te wonen hebben we in 8 jaar tijd € 200.000 bespaard. Onze overbuurvrouw heeft noten leren lezen en wij hebben een vierstemmige affirmatie gezongen.


22 oktober 2014

ouderavond kinderdagverblijf Jonas in de wijk Pijlsweerd in Utrecht
Wij hebben twee canzones gespeeld met ons viola da gambakwartet. We kregen erg mooie reacties over de concentratie en aandacht die voelbaar was. Door zeven bamboefluiten van één toon uit te delen ontstond spontaan een lied.


15 oktober 2014
Workshop
delen met muziek op de slotdag van de sharing week in Meeting Plaza in Hoog Catharijne in Utrecht.
Na afloop hebben we gezongen bij een gemeenschappelijk gemaakt herfstkunstwerk van bloemen, bladeren uit de natuur.


--------------------------- 1:20

affirmatie Mother, Father, Divine Light
gecomponeerd door Leonoor


Deze landelijke week over de deeleconomie (delen, lenen, ruilen, huren en geven) was een samenwerking van Seats2meet.com, shareNL, Durftevragen en anderen.


5 oktober 2014
We hadden een kraam met lesmateriaal op de
herfstmarkt bij bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist. Kinderen hebben noten hebben leren lezen en zelf tekenen. Ook hebben ze op onze zelfgemaakte bamboefluiten gespeeld. Wij hebben prachtig vierstemmig gezongen voor bezoekers.


20 september 2014
optreden en
muziek workshop voor kinderen tijdens een buurtfeest op de Stanleylaan in de wijk Kanaleneiland in Utrecht

Leonoor heeft de kinderen noten leren lezen, leren samenspelen op de bamboefluiten en ze mochten spelen op haar diskant (sopraan) viola da gamba. Kinderen gingen zelfs meerdere keren in de rij, om nog een keer te mogen spelen. Ze vroegen of we de volgende dag weer kwamen. Na afloop kregen ze een A5 mee met toonladder, een liedje en de noten en rusten.


14 september 2014
Wij hadden een kraam op het
wijkfeest aan de Laan van Nieuw Guinea, in Lombok in Utrecht met ons lesmateriaal, een vlinderboek, het boek van Leonoor en Leonoor's piano cd met 20 stukken uit de renaissance die ze die week thuis had opgenomen.

We hadden foto's van onszelf en van de projecten met ouderen en muziekles aan kinderen op A4 formaat gemaakt. Die hebben we opgehangen aan en neergelegd op de kraam, die er kleurrijk uitzag met andere posters en aankondigingen van ons kwartet en onze stichting. We hebben mooie gesprekken gehad met mensen. Ook hebben we 2 keer een half uur muziek gemaakt op het podium met ons
viola da gamba kwartet en de tweede keer met de bamboefluiten en 4-stemmige zang.


19 juni 2014
Met ons viola da gambakwartet speelden we op het
zomerfeest van kinderdagverblijf Aspelin aan de Vleutenseweg in Utrecht. Kinderen en ouders vonden het heel leuk dat ze zelf ook mochten spelen op onze instrumenten.


5 mei 2014
We hebben tweedehands spullen verkocht voor onze stichting tijdens de gezellige jaarlijkse rommelmarkt in Lombok met een opbrengst van € 450.


12 april 2014
lezing in Bunnik door Hans Reijnen, arts voor homeopatie en bioresonantie
Met ons vieren hebben we vierstemmig gezongen voor 150 mensen tijdens de lezing over
vitamine b12.
We kregen een mooie reactie van een vrouw, die bij de lezing was: "Dank voor de gevoelige muziek. Love."


6 april 2014
Stichting Mediwiet in Soestduinen
Voor de lezing over
helende hennep hebben we vierstemmig gezongen met ons zangkwartet voor 250 mensen.
Een bijzondere ervaring, we hadden het gevoel dat we gedragen werden. Mensen waren diep geraakt.


26 oktober 2013
We hebben meegedaan aan de Nationale Duurzame Huizenroute. Mensen kwamen bij ons thuis om de zonnepanelen te bekijken en het groene dak. Met ons vieren hebben wij muziek gemaakt, bezoekers zelf ook. We hebben veel met elkaar gepraat over energiezuinig leven, geld besparen, sociaal denken en dat het nog taboe is dat er alternatieven zijn voor (alleen) medicijnen en operaties die mensen zouden kunnen genezen.


13 oktober 2013
Kuur & Herstel Zorghotel, Wijk bij Duurstede


5 september 2013

foto stiltecentrum Hoog Catharijne Utrecht 5 september 2013, viola da gamba kwartet, Leonoor, Marthe, Jeannette, Erik

lunchconcert
Stiltecentrum Hoog Catharijne in Utrecht

foto stiltecentrum Hoog Catharijne Utrecht 5 september 2013, viola da gamba, Leonoor, Marthe ----- foto stiltecentrum Hoog Catharijne Utrecht 5 september 2013, viola da gamba, Jeannette, Erik


18 mei 2013
Tijdens de landelijke open dag gemeenschappelijk wonen hebben we voor ons huis viola da gamba kwartet gespeeld. Veel mensen, ook een baby van negen maanden, hebben even geluisterd, vonden de muziek rustgevend en werden er blij van.
Wij willen met onze manier van wonen en leven, muziek maken en lesgeven, mensen inspireren om samen te werken en open met elkaar om te gaan. Doe je iets met je hart en met je gevoel, dan kun je er echt achter staan.


8 mei 2013
muziekles voor kinderen uit de buurt met de viola da gamba's en bamboefluiten van één toon in de tent bij
speeltuin Bankaplein, tegenover ons huis.


5 mei 2013
We hebben die dag een kraam gehad tegenover ons huis en spullen verkocht tijdens de rommelmarkt, georganiseerd door
Lombok anders. Mensen hebben spontaan gereageerd op onze oproep in de nieuwsbrief en hebben ons spullen gebracht. De opbrengst van ruim € 500 is naar onze stichting gegaan.


24 april, 21 mei en 16 juli 2013
muziekles voor
baby's en peuters op kinderdagverblijf De Regenboog bij ons om de hoek


6 april 2013
Pateo Center in Oudewater


1 april 2013
Frontier gezondheidsdag in Amsterdam


17 maart 2013

Lotusbeurs voorheen Onkruidbeurs in Houten


25 februari 2013
lezing Francis Kenter over rauwe voeding in
Alchemist garden in Amsterdam


1 november 2012
opening nieuwbouw verzorgingshuis
De Wartburg in Utrecht


23, 30 oktober, 26 en 28 november 2012
muziekles voor
baby's en peuters op kinderdagverblijf De Regenboog bij ons om de hoek


17 september 2012
verzorgingshuis
Hart van Lombok ontmoeting met muziek


24 juni 2012

zomerfeest in de Antoniuskerk voor bewoners van Lombok/Utrecht-West om de langste dag te vieren


23, 30 mei en 6 juni 2012
muziekles voor kinderen op
Taalschool het Mozaïek in Utrecht, mogelijk gemaakt door het Jeugdcultuurfonds


6 maart en 20 juni 2012
ouderavond
kinderdagverblijf Banka Regenboog


3 maart 2012
Intermezzo met ons
viola da gamba kwartet bij een concert van leden en oud-leden van het Kunstorkest, Utrechts Studenten Barokorkest, tijdens de reünie vanwege het 30-jarig bestaan. 's Avonds heeft Leonoor nog heel mooi luit gespeeld.9 februari 2012
foto van optreden met 3 bewoners van verzorgingshuis Transwijk
begin van 'Samen beter in Transwijk' in verpleeghuis Albert van Koningsbruggen in Utrecht, met als doel een beter contact tussen ouderen en jongeren in Transwijk. We hebben 'Ik wil met de nacht op reis' en 'Ik zeg ja, Heer' met 3 bewoners van verzorgingshuis Transwijk gespeeld op de bamboefluiten van één toon en gezongen.7, 15, 22, 28 februari, 14, 19, 28 maart, 4, 10, 18, 23 april, 1, 9, 16 en 30 mei 2012
muziekles voor baby's op
kinderdagverblijf Banka Regenboog bij ons om de hoek


20 januari 2012
10-jarig bestaan van schaakvereniging
Hot-Spirit in buurthuis Spirit in onze wijk Lombok


18, 25 januari, 1, 8, 15 en 29 februari 2012
muziekles voor kinderen op
Taalschool het Mozaïek in Utrecht, zie foto's
mogelijk gemaakt door het Jeugdcultuurfonds


19 december 2011 tot en met 1 november 2013
project voor ouderen
Je bent nooit te oud om te leren, muzikale ontmoetingen met subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Rabo DichtbijFonds en het K.F. Hein Fonds

19 december 2011
kerstviering bij De Meerstroom in Vleuten, een kleinschalige woonvoorziening in een woonwijk voor mensen vanaf 60 jaar, die begeleiding en zorg nodig hebben, maar zo zelfstandig mogelijk willen wonen
20 januari, 3, 17 februari, 2, 16, 30 maart, 13, 27 april, 11 en 25 mei 2012 muziek en ontmoeting voor zelfstandig wonende ouderen in
Dienstencentrum West in onze wijk Lombok, zie foto's
23 januari, 26 maart 2012, 15 en 29 juni 2013 verzorgingshuis Bartholomeus Gasthuis in Utrecht
6 februari, 5, 17 maart (open dag), 2 april, 7 mei en 4 juni 2012 verzorgingshuis
Tolsteeg in Utrecht
17 april en 15 mei 2012
Coninckshof in Vleuten, vijf groepswoningen voor zes personen, met verpleeghuiszorg in persoonlijke sfeer
17 januari, 21 februari, 27 maart, 24 april, 5 juni en 3 juli 2012
Vijverhof in Harmelen, waar kleinschalig wonen in de plaats is gekomen van traditionele verpleeghuiszorg
14 mei, 11 juni, 24 juli, 9 oktober 2012, 13 maart en 15 juli 2013 verpleeghuis
Albert van Koningsbruggen in Utrecht
8, 22 juni, 6, 20 juli, 3 en 30 augustus 2012 muziek en ontmoeting voor zelfstandig wonende ouderen bij ons thuis
18 juni, 10 juli, 13 augustus, 11 september, 15 oktober, 12 november 2012, 5 maart, 2 april, 28 mei, 2 juli, 20 augustus, 17 september en 29 oktober 2013 verzorgingshuis
De Lichtkring in Utrecht
17 juli en 6 augustus 2012 verzorgingshuis
Schutsmantel in Bilthoven
23 juli, 21 augustus, 21 september, 29 oktober 2012, 6 mei en 22 juli 2013 verzorgingshuis
Transwijk in Utrecht
27 maart, 19 april, 3 mei, 19 juli, 2, 23, 30 augustus, 27 september en 1 november 2013 verzorgingshuis
De Wartburg in Utrecht


26 november 2011
open dag Barbara Uitvaartverzorging in Utrecht


20 november 2011

foto van 2e prijs, € 7.500 subsidie op 20 november 2011

Leden van
Rabobank Utrecht hebben gestemd. We hebben de 2e prijs gekregen, € 7.500 subsidie, van het Rabo DichtbijFonds voor ons project muziek in verzorgingshuizen. Op Lombox, www.lombox.nl, een website met nieuws uit de wijk, heeft hierover een aantal keer een bericht gestaan.


4, 11, 26 oktober en 2 november 2011
muziekles voor kinderen van 8 en 9 jaar op
Taalschool het Mozaïek in Utrecht


27 september 2011
We hebben 's middags een muzikale ontmoeting georganiseerd op het Muntplein in onze wijk Lombok, aan het water. We wilden iets leuks doen vanwege onze deelname aan de wedstrijd van Rabobank Utrecht om subsidie te krijgen van het Rabo DichtbijFonds.

Wij speelden viola da gamba kwartet, luitsolo, luitkwartet, bamboefluitkwartet.
Volwassenen en kinderen uit de buurt, hebben gespeeld op de viola da gamba en de luit. De jongste, Yma, was bijna drie en is inmiddels bij ons op muziekles gekomen. Ook hebben buurtbewoners, volwassenen en kinderen, samen een melodie gespeeld op de ééntoonsbamboefluiten.


4 september 2011
muzikaal intermezzo op de ééntoonsbamboefluiten 'Christ ist erstanden' tijdens een debat over cultuurparticipatie op het
Utrecht Uitfeest
foto van bamboefluitkwartet op 4 september 2011


18 augustus 2011
We hebben in Amersfoort muziek gemaakt voor bewoners van de Geinsche Hof uit Nieuwegein, die vanwege de brand op 27 juni geëvacueerd moesten worden.


24 juni 2011
kerkennacht. We hebben gespeeld in de Antoniuskerk in Utrecht.


29 mei 2011
dag van het Muntpark workshops met muziek bij de Muntsluizen in Utrecht, zie fotoreportage.


15 mei 2011
muziek in de tuin van een voormalig Kartuizer klooster in Utrecht Hof van Chartreuse


2 mei 2011 tot en met 7 augustus 2012
project voor ouderen Muziek maken doe je samen, 48 muzikale ontmoetingen in 5 verzorgingshuizen met subsidie van het RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo

2, 23 mei, 4, 11, 16 augustus 2011 en 13 juli 2012 verzorgingshuis Schutsmantel in Bilthoven
4 mei, 6 juni, 6 juli, 3, 30 augustus, 3, 31 oktober, 28 november 2011, 4 januari, 14 februari, 20 maart, 2, 29 mei, 2 juli en 7 augustus 2012 verzorgingshuis Ewoud in IJsselstein
6 mei, 4, 7, 18, 26, 27 juli, 5 augustus en 14 september 2011 verzorgingshuis Zuylenstede in Utrecht
31 mei, 13 juli, 17 augustus, 13 september, 10 oktober, 21 november, 29 december 2011, 30 januari, 7 februari, 7 maart, 16 april, 21 mei en 25 juni 2012 verzorgingshuis Transwijk in Utrecht
1, 11, 20, 29 juli, 8 en 15 augustus 2011 verzorgingshuis Heerewegen in Zeist


11 februari 2011
We hebben voor de tweede keer gespeeld in de klas van Nelly, een vriendin van ons, voor de kinderen van groep 1 en 2 van de Jan Nieuwenhuyzenschool in onze wijk Lombok in Utrecht.


10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei en 14 juni 2011
muzikale ontmoeting in huiskamer van De Lichtkring, een verzorgingshuis in Utrecht van Aveant


4 januari t/m 15 maart 2011
verlengde schooldag Op 10 dinsdagmiddagen tussen 15.15 uur en 16.15 uur hebben we muziekles gegeven aan een groep kinderen van 4 en 5 jaar op de Jan Nieuwenhuyzenschool in Lombok, Utrecht. Deze school staat in onze wijk, op 5 minuten lopen van ons huis.


26 december 2010
stiltewandeling. De gemeente Utrecht heeft samen met Milieucentrum Utrecht, Stichting Klank en
Platform van Utrechtse natuur- en milieuorganisaties stiltegebieden aangewezen in de stad, om die gebieden te beschermen en om mensen bewust te maken van het belang van stilte en rust. Een vriendin van ons, Riek Westerhof van Stichting Klank, heeft daarom samen met Trudie Jongkind van Milieucentrum Utrecht op tweede kerstdag een stiltewandeling in de stad georganiseerd. Wij hebben aan het begin en het einde van de wandeling muziek laten horen.


21 december 2010
We hebben bamboefluit gespeeld, tijdens de langste nacht van het jaar, op de Lombok lichtdag.
Op deze bijeenkomst van bewoners en organisaties uit Lombok, georganiseerd door Slinger voor Lombok, hebben we ook vierstemmig Stille nacht gezongen.


23 november en 14 december 2010
2 muzikale ontmoetingen in huiskamers van De Lichtkring, een verzorgingshuis in Utrecht van Aveant.


14 november 2010
Feestelijke opening Buurtsport Leidsche Rijn in Utrecht, een buurtsportschool die sport wil gebruiken om mensen bij elkaar te brengen. Ze hebben ons gevraagd, omdat ze de mensen graag eens iets anders wilden laten ervaren.


29 oktober 2010
We hebben voor de tweede keer gespeeld met ons luitkwartet en op de ééntoonsbamboefluiten in de klas van Marieke, voor de kinderen van groep 7 en 8 van de Jan Nieuwenhuyzenschool in onze wijk Lombok in Utrecht.


8 oktober 2010
We hebben gespeeld in de klas van Nelly, een vriendin van ons, voor de kinderen van groep 1 en 2 van de Jan Nieuwenhuyzenschool in onze wijk Lombok in Utrecht. Prachtig hoe mooi kinderen van 4 en 5 jaar op de pas gebouwde kleine luit tokkelden.


3, 6 en 10 oktober 2010
muziekworkshop tijdens tekenproject middeleeuwen in Amsterdam


2 oktober 2010
workshop spelen op bamboefluiten op de biologische bamboekwekerij Randijk in Leusden


24 september 2010
We hebben gespeeld met ons viola da gambakwartet in de klas van Marieke, voor de kinderen van groep 7 en 8 van de Jan Nieuwenhuyzenschool in onze wijk Lombok in Utrecht. Heel bijzonder hoe mooi en met aandacht de kinderen speelden op de kleine viola da gamba.


12 september 2010
Culturele en autovrije zondag in samenwerking met Riek Westerhof van Stichting Klank


13 juni 2010
Open dag van de biologische bamboekwekerij Randijk in Leusden, zie foto's.


12 juni 2010
Music and Flower festival in de Anglicaanse kerk in Utrecht. Fenna (7), Janne (8) en Sanne (8), die muziekles hebben bij ons, speelden mee op de bamboefluiten, zie foto's.


16 maart 2010 tot en met 16 november 2010
59 muzikale ontmoetingen in huiskamers van 12 verpleeg- en verzorgingshuizen van AxionContinu voor het project Muziek dichtbij:

- Albert van Koningsbruggen (18x)
- De Bijnkershoek (8x)
- De Componist (2x)
- De Drie Ringen (3x)
- 't Huis aan de Vecht (3x)
- De Ingelanden (4x)
- Isselwaerde (4x) in IJsselstein
- Mariënstein (1x) in IJsselstein
- De Schutse (2x) in Lopik
- Tolsteeg (4x)
- Voorhoeve (8x)
- De Wartburg (2x)

Je kunt van een aantal huizen foto's bekijken.


30 januari 2010
De Keizershof in Utrecht. De Keizershof is een appartementencomplex waar mensen met een zorgvraag zelfstandig kunnen wonen, ongeacht leeftijd en intensiteit van zorg.


13 december 2009
Muzikale ontmoeting in de School van Frieswijk, vlakbij Deventer


9 december 2009
Spontaan hebben wij 's middags muziek laten horen bij speeltuin Bankaplein, tegenover ons huis, met ons viola da gamba kwartet. De kinderen mochten spelen op de kleine en grote bamboefluiten.


12 november 2009
muziek voor baby's bij kinderdagverblijf Banka Regenboog bij ons om de hoek


7 november 2009
Ter gelegenheid van 15 jaar Bureaubewust, een winkel in Utrecht met groene producten, vooral duurzame kantoorartikelen, hebben Leonoor en Marthe luit gespeeld in de winkel.


18 oktober 2009
houtexpositie Vormgevers in hout op Fort bij Vechten in Bunnik, vlakbij Utrecht


13 september 2009
Pandhof Sinte Marie tijdens Culturele Zondag in Utrecht met Stichting Klank


7 september t/m 16 november 2009
gedurende 10 weken hebben wij kinderen muziekles gegeven op maandag- en donderdagmiddag op BSO (buitenschoolse opvang) de Jutter en de Boog, in Utrecht.


24 augustus 2009
naamdag Bartholomeus Gasthuis in Utrecht, waar al sinds 1407 zorg verleend wordt aan oudere bewoners van Utrecht


18 juli t/m 24 juli 2009
muzikale crèche tijdens Europa Cantat internationaal festival voor amateurzangers


20 juni 2009
open dag De Wilgenhof, biologische buurttuin in Utrecht

----------------------------viola da gamba kwartet op de open dag van De Wilgenhof, biologische buurttuin, 20 juni 2009


13 juni 2009
Music and Flower festival in de Anglicaanse kerk in Utrecht


31 mei 2009
Dag van het Park, in het tijdelijke park op de Kop van Lombok in Utrecht


16 mei 2009
fluitekruid-dag in Rhenoy in de Betuwe


29 april 2009
Pandhof van de Dom in Utrecht ter gelegenheid van internationale Noise Awareness Day
(dag voor bewustwording van omgevingsgeluiden), georganiseerd door Riek Westerhof van Stichting Klank

3:50

The frog galliard
John Dowland 1563 - 1626


maart 2009 t/m november 2009
Iedere week hebben we een paar keer gespeeld voor een groepje van ongeveer 10 kinderen van 0-4 jaar op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen en kinderen van 4-8 jaar tijdens naschoolse opvang. In totaal 105 keer gespeeld, via de Stichting MEMO.


8 maart en 22 maart 2009
Ita van de bamboefluitvereniging, die ons samen met Bea bamboefluiten heeft leren bouwen, heeft ons gevraagd of wij wilden spelen in de Woudkapel in Bilthoven op internationale vrouwendag. Twee weken later hebben Leonoor en Marthe gespeeld tijdens een kerkdienst in de Woudkapel.


22 februari 2009
Kraaybeek, antroposofisch seniorencomplex in Driebergen


4, 10 en 18 februari 2009
Activiteitencentrum Zuidwester voor gehandicaptenzorg in Voorschoten


21 januari 2009
Minkema College, openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Woerden,
tijdens afsluitende filosofieles voor leerlingen van 5 VWO


11 januari 2009
nieuwjaarsbijeenkomst in de De Heijgraeff, instelling voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Woudenberg


17 december 2008
kerstmiddag Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht


13 december 2008
kerstmarkt Dordrecht, Centrum Beeldende Kunst


30 november 2008
opening expositie in De Boterhal in Hoorn
een kort fragment hiervan kun je zien en luisteren

http://youtu.be/sAQ1j9_BAlI

-------------- muziek tijdens opening expositie in de Boterhal in Hoorn op 30 november 2008


17 november 2008
een muzikale middag in het antroposofische verzorgingshuis Huize Valckenbosch in Zeist


17 oktober 2008
bijeenkomst met ondernemers uit de grafische sector van Key Equipment Finance in De Havixhorst bij Meppel


11 juli 2008
optreden in een verzorgingshuis in Frankrijk, tijdens een verblijf bij Jackie en Leo,
familie van Leonoor en Jeannette, bij wie we mochten kamperen in het dorpje Bernier


23 mei 2008
In het verzorgingshuis de Lichtkring in Utrecht hebben we gespeeld op een gesloten afdeling. Iemand van de activiteitenbegeleiding had van ons gehoord, omdat we hadden gespeeld in Huize Valckenbosch (18 juli 2007). Ook hier bleken de mensen de zachte muziek uit de renaissance graag te willen horen.


11 februari 2008
De tante van Leonoor en Jeannette, Greet woonde in Vita Nova, een verzorgingshuis in Oss. Leo, de man van nicht Jacky, heeft gevraagd of wij een keer wilden spelen voor de bewoners. De mensen waren heel blij met onze zachte muziek. Greet is inmiddels overleden.


18 december 2007
Kerstviering in verzorgingshuis Nieuw Bleyenburg in Utrecht. We speelden een canzone van Girolamo Frescobaldi als intermezzo bij het optreden van het koor Animato van Harrie Wagemakers. We speelden op 2 bas viola da gamba's, een sopraan (diskant) viola da gamba en een vedel (in bruikleen van onze buurvrouw).


28 september 2007
Muziek met het viola da gambakwartet en met twee luiten op de boerenmarkt in Utrecht, vanwege de week van de smaak. We zaten lekker warm op strobalen te spelen. Het werd een heel gezellige dag. Mensen hebben ook op instrumenten gespeeld en dat bleken mensen erg leuk te vinden. Dat is het begin geweest van een nieuwe ontwikkeling om niet alleen te spelen voor mensen, maar dat mensen ook zelf op onze instrumenten mogen spelen.


18 juli 2007
Huize Valckenbosch ons eerste optreden in een antroposofisch verzorgingshuis. Marthe, Jeannette, Erik en de bewoners waren erg blij, Leonoor duidelijk minder. Dat was het verschil in beleving vanwege het verschil in ervaring en horen of het zuiver klinkt of niet. Dat verschil zou gelukkig steeds kleiner gaan worden.