De SchutseOp 31 augustus 2010 waren we om 16.00 uur in de ontmoetingsruimte van de Schutse. We hadden een uur de tijd, er zaten 23 mensen in een kring. We hebben eerst muziek laten horen op de viola da gamba's, er was veel rust en aandacht. Daarna is Leonoor bij iedereen langs gegaan met de kleine viola da gamba (diskantgamba). Hoewel het een grote groep was, is het toch gelukt om iedereen die dat wilde te laten spelen op de instrumenten.
foto's

De Schutse Hof
De Wartburg
De Ingelanden
Albert van Koningsbruggen en Voorhoeve
Nadat we canzone 1 en 9 van Giovanni Domenico Rognoni gespeeld hadden op de viola da gamba's, mocht mevrouw Verheul als eerste strijken op de kleine viola da gamba.foto van mevrouw Verheul, zij speelt op de diskantgamba, meneer van Meeteren kijkt mee mevrouw Verheul (links) en meneer Huijgen (rechts) spelen op de diskantgamba, meneer van Meeteren kijkt mee. foto van meneer Huijgen op de diskantgambaVan tevoren had Hetty Vader, de activiteitenbegeleidster van de dagopvang, toen ze met Leonoor praatte, mevrouw Schinkel-Schouten aangsproken om te vertellen dat er 's middags om 16 uur in de recreatieruimte een concert zou zijn. Hetty zei tegen haar dat ze dacht dat zij het fijn zou vinden om er bij te zijn. Dat bleek helemaal waar. Mevrouw Schinkel-Schouten was er bij en genoot ervan om op de kleine viola da gamba te strijken.
foto van mevrouw Schinkel-Schouten op de diskantgamba, mevrouw Scheer kijkt mee mevrouw Schinkel-Schouten (links) en mevrouw Smit (rechts) spelen op de diskantgamba, mevrouw Scheer (l) en mevrouw Kers (r) kijken mee . foto van mevrouw Smit op de diskantgamba, mevrouw Kers kijkt meefoto van meneer Stuivenberg op de diskantgamba Meneer Stuivenberg kwam later binnen, hij zat daardoor buiten de kring. Ondanks dat deed hij mee en hij speelde met veel aandacht.Meneer Hochstenbach zit in een scootmobiel. Hoewel het niet makkelijk was, lukte het hem toch om te strijken. foto van meneer Hochstenbach op de diskantgambafoto van mevrouw Kuijf (links op de foto), zij tokkelt op de luit, mevrouw Vonk kijkt mee mevrouw Kuijf tokkelt op de luit, mevrouw Vonk, mevrouw de Ruiter (links op de rechtse foto) en mevrouw de Goeij (in het midden) kijken mee foto van mevrouw Kuijf (rechts) op de kleine luit, mevrouw de Ruiter (links) en mevrouw de Goeij (midden) kijken meeMevrouw Vonk (rechts van mevrouw Kuijf) wees naar mevrouw Kuijf en zei dat ze graag wilde spelen, dat was heel aardig van haar, want er was niet voor iedereen tijd om te spelen. Mevrouw Kuijf was heel blij dat ze op de luit mocht tokkelen. Zij vertelde dat ze vroeger accordeon had gespeeld. Ze werd vrolijk van de luit.Mevrouw Schinkel tokkelt op de luit. mevrouw Voskuil en mevrouw Smit (achter op de foto) kijken mee.
foto van mevrouw Schinkel op de luit, mevrouw Voskuil en mevrouw Smit (achter op de foto) kijken mee


Meneer van den Horst was heel aardig, ge´nteresseerd en behulpzaam. Hij deed de deur voor ons open toen we even buiten waren geweest. Toen twee mensen naast elkaar wilden zitten, maakte hij ruimte door ergens anders te gaan zitten. Vlak voordat we zouden beginnen kwam er nog iemand in een rolstoel binnen en is er een stoel bijgezet, waardoor meneer van den Horst alsnog dichtbij kon komen zitten. Hij houdt erg van muziek en had zelf gitaar gespeeld, hij stelde veel vragen. Hij vertelde dat hij vroeger naar concerten was geweest in Utrecht. Hij wilde graag spelen op de instrumenten.foto van meneer van den Horst die op de kleine luit speelt, mevrouw Verbaan kijkt mee meneer van den Horst speelt op de kleine luit, mevrouw Verbaan en meneer Hochstenbach kijken mee. Meneer den Hartog maakte die middag ook foto's. foto van meneer den Hartog die die middag ook foto's maakteWe hebben de middag afgesloten met het zingen van 'Samen wonen, samen zingen, maak contact met elkaar' op Vader Jacob. Iedereen zong graag mee, het was een fijne sfeer. Anne-Marie heeft veel moeite gedaan om het uur goed te laten verlopen. Zij zorgde ervoor dat de stoelen klaar stonden, zodat we met alle mensen in een kring konden zitten. Zij bracht ook de mensen binnen die in een rolstoel zaten en heeft ervoor gezorgd dat er veel mensen kwamen luisteren en meedoen. Mevrouw Haars die naast Anne-Marie zat zong enthousiast met Anne-Marie mee. We hebben het in de Schutse erg fijn gevonden om te spelen voor de bewoners.foto van Anne-Marie Prenger die samen zingt met mevrouw Haars Mevrouw Haars, Anne-Marie Prenger, mevrouw Versluis en mevrouw Vonk zingen het lied foto van mevrouw Versluis en mevrouw Vonk die zingenfoto van meneer en mevrouw van Meeteren, die meezingen meneer en mevrouw van Meeteren zingen mee


Wij hebben voor het project 'Muziek dichtbij' subsidie ontvangen van het K.F. Hein Fonds en van Fonds Sluyterman van Loo.