recepten
terug naar gezondheid

wil je reageren of iets delen,
dan kun je ons mailen:

contactmuziek@lombok.nl


salades
taarten
crackers
sappen
chocolade

zelf je wasmiddel maken
zelf je tandpasta maken
Voor de salades maken we veel gebruik van de keukenmachine (magimix).



foto, salade van groentes uit de winkel en in de omgeving van ons huis

groente uit de biologische winkel: bloemkool, paprika, (cherry) tomaatjes en groente in de omgeving van ons huis: weegbree en paardebloemen, waarvan je het blad, de stelen en de bloemen kunt eten.
bloemkoolsalade (4 personen)


ingrediŽnten

1 bloemkool, fijngemalen in de keukenmachine
10 cherrytomaatjes
halve paprika
1 avocado
halve kop rozijnen, paar uur geweekt
hele kop walnoten, paar uur geweekt
eventueel verse koriander of peterselie
1/2 theelepel komijn


paardebloem-, weegbreesalade

paardenbloemen: blad, stelen en bloemen
smalle weegbree (smalle bladeren)
radijsjes
3-4 eetlepels gepeld hennepzaad
sap van een halve citroen
kokosolie (kokosvet in een glas laten smelten in een kom met warm water)
of hennepolie





zuurkool-broccolisalade met bloemkool (4 personen)

ingrediŽnten

1 bloemkool, fijngemalen in een keukenmachine

met de hand of in een keuekenmachien fijn snijden:

1 kop zuurkool
1/2 broccoli
2 stengels selderij

daarna de volgende ingrediŽnten toevoegen:

2 tomaten in stukjes snijden
handje rozijnen, 1-2 uur geweekt
1 avocado in kleine blokjes gesneden
sap van een citroen
zout en peper naar smaak

De bloemkool besprenkelen met (olijf)olie. De andere ingrediŽnten mengen in een kom.
foto van zuurkool-broccolisalade met blomkool

zuurkool-broccolisalade met bloemkool







foto van een salade met raapstelen uit eigen tuin, spinazie, venkel, tomaten, avocado en gemengde noten, die een nacht zijn geweekt

salade van raapstelen uit onze eigen tuin, spinazie, venkel, tomaat, avocado en noten (een nacht geweekt)
salade (4 personen)


ingrediŽnten

100 gram raapstelen
50 gram spinazie
1/4 venkel
1/4 komkommer
3 tomaten
2 avocado's
gekiemde alfalfa
1 kop gemengde noten of amandelen of walnoten, een nacht geweekt
eventueel verse oregano
sap van een citroen
1 theelepel Himalaya zout
1/4 kop hennepolie
1/4 kop olijfolie

Alle groente wassen en samen met de noten fijn snijden, met de hand of in een keukenmachine. Tomaten en avocado in kleine stukjes snijden en met de groente in een kom doen. In een kopje 1/4 kop hennepolie, 1/4 kop olijfolie of kokosolie, sap van een citroen, theelepel Himalaya zout met elkaar mengen en door de salade doen, alfalfa door de salade doen.








salade met fruit, wortelcake en bietentaart

Als je een (slow)juicer hebt waarbij het sap en de pulp gescheiden worden, kun je van de overgehouden pulp nog heerlijke cakes, taarten of crackers maken.

salade met fruit (4 personen)

ingrediŽnten

1/2 paprika, 1 appel, 1 perzik, sla, raapstelen, mosterdblad, snijbiet, paardebloemblad en komkommer

Alles fijn snijden met de hand of in de keukenmachine, sap van 1 citroen, olijfolie of hennepolie of kokosolie er doorheen mengen.


wortelcake uit HŤlen BeliŽn's kookboek 'rauwe smaak sensaties'

4 koppen cashewnoten, 3-5 uur geweekt
1 kop geweekte vijgen
1 kop dadels
1/2 kop rozijnen, 1-3 uur geweekt
4 koppen wortelpulp
1/8 theelepel Himalaya zout
3 cm geraspte of fijn gesneden verse gember
1 theelepel vanillepoeder

Maal de cashewnoten in een keukenmachine, voeg de vijgen, dadels en rozijnen(zonder weekwater) en rest van de ingrediŽnten toe. Doe het deeg in een cake- of taartvorm en laat het in de koelkast minstens een uur opstijven.
foto van een salade met fruit, wortelcake en bietentaart
salade met fruit, wortelcake en bietentaart


Op de pagina taarten staat het recept van de bietentaart







foto van een salade met spinazie, knolvenkel, broccoli, komkommer, avocado, kiemen, gojibessen, kokosolie, hennepzaadolie, citroensap, Himalayazout

salade van spinazie, knolvenkel, broccoli, komkommer, avocado, kiemen, gojibessen, kokosolie, hennepzaadolie, citroensap, Himalayazout
salade (4 personen)


ingrediŽnten

100 gram spinazie
1 knolvenkel
1/4 komkommer
1/4 van een broccoli
1 avocado
kiemen: groene erwten, berglinzen, sango (soort radijs), zonnebloempitten
1 kop walnoten, 1 nacht geweekt
50 gram gojibessen, 10-20 minuten geweekt
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel hennepzaadolie
sap van 1 citroen
1 theelepel Himalaya zout

Alle groente wassen en samen met de noten fijn snijden, met de hand of in een keukenmachine. Avocado in kleine stukjes snijden en met de groente in een kom doen. Dressing van kokosolie, hennepolie, sap van een 1 citroen met een theelepel Himalaya zout. Dressing door de salade mengen, kiemen erdoor doen.

kiem- en weektijd van de zaden:
groene erwten, 10 uur weken en 4 dagen kiemen in een glazen pot
berglinzen, 10 uur weken en 3-4 dagen kiemen
sango (soort radijs) 6 uur weken en 4 dagem kiemen
zonnebloempitten, 8 uur weken en 12 uur kiemen






terug naar gezondheid

wil je reageren of iets delen,
dan kun je ons mailen:

contactmuziek@lombok.nl